Hlavní obsah

Jurečka obhájil, Van Buren i Kolář mají čtyři miminka. Majitelé pohárů se trumfují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní jsou v posledních letech sběrateli pohárů. Triumf v MOL Cupu však tentokrát dokázal obhájit jen jeden z nich. Václav Jurečka loni porazil Spartu ve finále ještě v dresu Slovácka, teď už jako fotbalista Slavie. „Jsem rád, že jsem opět se svým miminkem zpátky,“ vyznává se osmadvacetiletý útočník v rozhovoru pro klubovou televizi a líbá vítěznou trofej.

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Mohou se v kabině trumfovat. Navrch má Mick van Buren. Nizozemský útočník přišel do Edenu v létě 2016. Ačkoliv od té doby stihl i hostování v Den Haagu, Českých Budějovicích a Liberci, ani o jednu čárku v éře nových vlastníků Slavie nepřišel.

Holanďan získal čtyři mistrovské tituly, jeden česko-slovenský superpohár a teď již čtvrtý domácí pohár.

„Určitě je pro mě speciální, finále bylo fantastické. Náš výkon postupně gradoval, druhá půle byla velmi kvalitní. Cítím se naprosto skvěle," líčí Van Buren pro klubový web po výhře 2:0 na Spartě.

Nemůže být nic cennějšího, raduje se Jindřich Trpišovský. Takový zápas by vyprodal i stadion pro 100 tisíc lidíVideo: Sport.cz

Podobnou bilanci má také brankář Ondřej Kolář. Gólman nestihl pouze první titul ještě s koučem Šilhavým. „Dokázal v klíčovou chvíli vytáhnout míč na tyčku, což pro nás byl nesmírně důležitý moment. Do konce zápasu v tu chvíli zbývalo ještě něco kolem deseti minut, nebýt Koliho, byly by hodně náročné. Jeho zákrok nám ale naopak dodal sebevědomí a závěr už jsme dohráli v relativním klidu. Celkově jsme podali skvělý výkon, za celý tým jsem moc šťastný," chválí útočník gólmana.

Pokud jde o oslavy, loni se mohl Jurečka v Uherském Hradišti odvázat mnohem víc. Odložené finále se tam totiž hrálo až po skončení ligy, zatímco tentokrát pouhé čtyři dny před startem nadstavbové části o titul.

Vítězný doutník a sklenka. Je neuvěřitelné, jakou podporu jsme měli na cizím stadionu, těšilo Ondřeje KolářeVideo: Sport.cz

„Jsem strašně šťastný, že jsme finále zvládli a že jsme Spartu zase přejeli. Strašně rád jsem pohár vyhrál znovu. Myslím, že oslavy nebudou tak divoké, protože nás čeká ještě závěr sezony. Zisk poháru nám trošku dá psychickou výhodu," věří Jurečka.

Sešívaní po základní části ztrácejí dva body na Spartu, kde se třetí jarní derby mezi oběma rivaly uskuteční hned deset dnů po finále.

Je to hrozný pocit. Do konce sezony ho už nechceme zažít, říká Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

„Další derby se finálovému minimálně rovná. Budeme potřebovat stejně kvalitní výkon, jaký jsme předvedli v poháru. Věřím, že spolu s fanoušky to zvládneme!" těší se Mick van Buren.

„Myslím, že finále nám ukázalo, kudy na Spartu. Musíme je ždímat ze všech sil teď," usmívá se také Jurečka.

Reklama

Související témata: