Hlavní obsah

Slavia dominovala, Sparta nezklamala. Karabec předvedl nadstandard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia dominovala ve všem, ale Sparta nezklamala, hodnotí středeční finále MOL Cupu, které sešívaní ovládli 2:0, Petr Mikolanda, bývalý mládežnický fotbalový reprezentant a v současnosti mimo jiné televizní expert. Výkony kterých hráčů se mu líbily a jak může výsledek ovlivnit konec ligové soutěže?

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Je Slavia zaslouženým vítězem?

Jednoznačně, opravdu vyhrála zaslouženě, byla lépe připravena takticky, dokázala kvalitněji reagovat na prostředí i rozestavení Sparty. Měla i lepší nastavení v hlavě. Soupeře také jednoznačně uběhala.

Nemůže být nic cennějšího, raduje se Jindřich Trpišovský. Takový zápas by vyprodal i stadion pro 100 tisíc lidíVideo: Sport.cz

Kde naopak Sparta zaostávala?

Zápas byl o tom, kdo dá první branku. Zde byla Slavia možná šťastnější. Měla sice největší šanci v první půli, ale Sparta hned kontrovala. Tím, že sešívaní otevřeli skóre, měli zbytek zápasu jednodušší. Sparta neměla úplně možnost reagovat některými hráči jako Tomáš Čvančara. Lukáš Haraslín je úplně z formy a Jan Kuchta byl velice dobře přikrytý. Musím říct, že i když Slavia dominovala opravdu ve všem, Sparta mě nezklamala a hrála stejně jako celé jaro, zajímavě, jen nedala první branku.

Rozhodla v závěru, byť Sparta měla dvě velmi dobré šance, síla lavičky?

Určitě. V těchto zápasech potřebujete mít připravených 16 nebo 17 hráčů a tím i možnost se na lavičku otočit, abyste při střídání neztratili kvalitu. Bylo vidět, že Brian Priske neměl úplně kam sáhnout, naopak Slavia přivedla ještě údernější a běžecky lépe připravené fotbalisty.

Výkony jakých hráčů byste vyzdvihl?

Opravdu se mi líbil Adam Karabec, který udělal nadstandardní věci a do ofenzivy byl pro Spartu rozdílový, řešil spoustu věcí dobře, byl nebezpečný v okolí vápna. Za Slavii bych ocenil jednoduchý styl přechodu nahoru, jak útočníci nabíhali za obranu. Naběhali kilometry v obrovské intenzitě. Možná bych ale přeci jen vypíchnul Davida Douděru, který byl u důležitých okamžiků. Dal první krásný gól a po jeho lobu si pak Sparta druhý dala sama. On přihrál trofej svému týmu.

Z obou týmů zní, že pohár nebude mít vliv na blížící se ligovou nadstavbu. Vidíte to stejně?

Celé je to psychologie. Slavia pojede za necelé dva týdny na Spartu s tím, že vyhrála pohár a derby na Letné. Tohle se Spartě prostě nepodařilo. Na druhou stranu liga se hraje úplně jinak, hned teď v prvním kole nadstavby může jeden z týmů ztratit. Pohár a ligu bych tedy opravdu oddělil, psychická výhoda je však logicky na straně Slavie.

We are the champions. Slavia slaví na Letné zisk domácího poháruVideo: Sport.cz

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.