Hlavní obsah

Kapitán Slavie Lingr slavil v Karviné postup, gól ale ne. Pro mě vrchol podzimu, svěřoval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvoligová Slavia utkání na hřišti druholigové Karviné nepodcenila a výhrou 2:0 si v pátek zajistila bezproblémový postup do čtvrtfinále domácího fotbalového poháru. „Moc jsme o postup stáli, protože pro nás pohár hodně znamená. Jsme rádi, že jsme to v Karviné zvládli,“ přiznal po utkání asistent Jaroslav Köstl.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Ondřej Lingr ze Slavie na hřišti Karviné v osmifinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Chyběl pouze David Douděra, kterého na pravém křídle nahradil Matěj Jurásek. Gólem a nahrávkou se na postupu favorita podílel karvinský odchovanec Ondřej Lingr. Gól neslavil. „Hrál jsem tu odmalička. Věděl jsem, že pokud se to někdy stane, tak se radovat nebudu," řekl fotbalista, který na stadion, kde poprvé okusil prvoligový fotbal, vyběhl ve Slavii premiérově s kapitánskou páskou na paži.

„Sám si o ní hned po losu řekl. On Karvinou miluje a pořád nám o ní v kabině vypráví. Když jsme se dozvěděli, že pojedeme sem do Karviné, tak prohlásil, že tady prostě musí být kapitánem. Včera už začal trochu couvat, a přestože byl v úvodu trochu nervózní, tak to zvládl a v premiéře v pozici kapitána nám hodně pomohl k postupu," poukázal Köstl.

Lingra v Karviné vítali fandové hlasitým skandováním jeho jména. A stejně bouřlivě jej vyprovázeli v 80. minutě i ze hřiště. „Pro mě to byl vrchol podzimu. Ohromně jsme se na ten zápas těšil. Dostal jsem kapitánskou pásku, pomohl jsem k postupu gólem a asistencí. Krásný večer," svěřoval se Lingr, kterému domácí připravili milé překvapení, když míč na hrací plochu přinesl jeho mladší bratr Martin, jenž hraje za karvinskou U12. „Byl to prý nápad mládežnických trenérů, náramně jsme si to užili," svěřil se 24letý záložník.

Lingr odešel do Slavie po sezoně 2019/2020 s vizitkou důrazného záložníka, po podzimu je ze sedmi góly druhým nejlepším střelcem sešívaných. „Vůbec mě to nepřekvapuje. Linžiho znám od přípravky a vždy to byl náš rozdílový hráč. Akorát jsem se mu vždycky smál, že neumí vystřelit. Že ty jeho plivance zastavím hlavičkou. Ve Slavii ale dvojnásobně vyrostl. Je z něj vynikající fotbalista. Ještě hodně uslyšíme a vůbec se nebojím říct, že jednou bude hrát v některé z top soutěží v Evropě," chválil bývalého spoluhráče brankář Karviné Jiří Ciupa.

„Jsme nejlepší kamarádi, v kontaktu jsme dennodenně. I před tímto pohárovým zápasem jsme komunikovali téměř do jeho zahájení. Posílali jsme si zprávy, hlasovky, hecovali jsme se, což pokračovalo i na hřišti, kde jsme na sebe neustále pořvávali," smál se Ciupa.

Od 31. minuty měl po vstřeleném gólu navrch Lingr. „Dal mi gól, ale jednu velkou šanci jsem mu chytil, takže je to jedna jedna. Zápas skončil, zajdeme na večeři a zase budeme kamarádi," pousmál se karvinský brankář.

Reklama