Hlavní obsah

Kuchtu nabudil pískot fanoušků. Baví mě, když na mě lidi řvou, v hlavě jsem silný, prohlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Liberci restartoval svou kariéru, se svým bývalým klubem však neměl útočník Sparty Jan Kuchta slitování. Ve čtvrtfinále MOL Cupu vstřelil oba góly svého týmu a proměněnou pátou penaltou v rozstřelu poslal hosty do semifinále MOL Cupu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Útočník Sparty Jan Kuchta se raduje z gólu.

Článek

Sparta popáté v řadě postoupila až do semifinále. „Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože jsme věděli, jaké je v Liberci počasí a v jakém stavu je hřiště. Trávníkáři tady samozřejmě udělali maximum, ale fotbal se na tomhle nedá hrát... Museli jsme tomu přizpůsobit hru, trvalo nám to docela dlouho, ale vítězství na penalty nás myslím do budoucna hodně posune," radoval se Kuchta, jehož tým od 4. minuty prohrával a dlouho se nemohl před brankou domácích prosadit.

Proto šel Kuchta po hodině hry na plac za Minčeva. A přivítal ho pískot fanoušků. "Namotivovali mě, chtěl bych jim poděkovat, což samozřejmě myslím ironicky. Nabudili mě k takovému výkonu a byly z toho dva góly v rychlém sledu. Mě to baví, když na mě takhle lidi řvou, neřeším to, v hlavě jsem hrozně silný," prohlásil 29letý útočník, který deset minut před koncem dvěma góly otočil skóre z 0:1 na 2:1.

Proč domácí fandové na svého bývalého hráče pískali? Nezapomněli mu šlápnutí na hlavu gólmana Vliegena v prvním ligovém kole, za které dostal stopku na pět zápasů.

„Ale ten zákrok mě mrzel a hned jsem se mu po zápase omluvil, nemáme spolu žádný problém, furt se bavíme. Myslím, že jsem tady za ten rok předvedl dost práce, Liberec za mě vydělal i nějaké peníze. Zažil jsem tady celkem turbulentní rok. Liberec je krásný město, mám tady docela dost kamarádů," poznamenal Kuchta, který za Liberec hrál v sezoně 2019-2020 a teď ho pomohl odstřihnout od semifinále jako střídající hráč.

„Podává velmi dobré výkony a já se musím zamyslet nad tím, jestli ho někdy nenechat sedět na střídačce, protože do utkání umí vnést skvělou energii," pochválil své eso kouč Sparty Brian Priske.

Kuchta nejprve v 76. minutě srovnal na 1:1 a za šest minut skóre druhou trefou otočil. „Bylo to velmi emotivní utkání. Zápas se vyvíjel turbulentně. Měli jsme velmi špatný začátek, pak jsme se dostali do hry, vyrovnali jsme a dali gól, o kterém jsme si mysleli, že je vítězný," přiznal Priske. Liberec však dokázal ve druhé minutě nastaveného času vyrovnat střídajícím Rabušicem.

„Takový laciný gól nás zchladil, když to klasicky nedohrajeme. Je to obrovský zklamání a zase i ponaučení. Říkáme si každý zápas, že nemůžeme v krajních prostorech hrát takhle lehkovážně, ale reakce týmu byla fantastická," radoval se Kuchta, jehož pak asistent Sparty Luboš Loučka určil jako exekutora v páté sérii penaltového rozstřelu. „Dopředu jsem věděl, kam zamířím. Myslím, že Vliegen čekal, že kopnu doprostřed brány. Měl jsem štěstí, že to šlo do volného koutu a slavíme postup," uzavřel Kuchta.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín