Hlavní obsah

Lavička spokojeným patronem losu. Sparta a Slovácko čekají na soupeře

Aktualizováno

Během středy vybojovali postup, hned druhý den se tak těšili na los. Fotbalisté pražské Sparty se v semifinále domácího poháru MOL Cupu utkají s vítězem dohrávky čtvrtfinále mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví. Slovácko narazí na lepšího z dvojice Hradec Králové - Bohemians Praha 1905. Letenští nastoupí doma, tým z Uherského Hradiště bude hrát opět venku. Oficiálním hracím dnem semifinále je středa 2. března. Finále MOL Cupu je na programu 4. května, vítěz si zajistí účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují vítězství 2:0 na Slavii ve čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek

Spokojenost neskrývá. Patronem semifinálového losu byl Vítězslav Lavička, který slavil zisk pohárové trofeje jak v roli hráče, tak i v roli trenéra. Konkrétně v sezoně 2013/2014 s pražskou Spartou, se kterou tehdy vyhrál ligu i pohár.

„Byl jsem po pozvání sem na los v očekávání, aby při něm Sparta nechyběla. Jako sparťan jsem samozřejmě rád, že Sparta vyhrála a postoupila dál," poukazuje Lavička na středeční čtvrtfinále, ve kterém Sparta vyhrála derby na Slavii 2:0. „Těším se na vyvrcholení nejen pohárové soutěže, ale obecně na celé fotbalové jaro," dodává zkušený kouč.

Slovácko ve čtvrtfinále potřebovalo na Hané k postupu penaltový rozstřel, ve kterém bylo úspěšnější než Sigma Olomouc, jejíž dva hráči svůj pokus nedali.

Oba postupující si na své soupeře musejí počkat. Los rozhodl, že Sparta bude hrát v domácím prostředí s vítězem utkání Jablonec - Mladá Boleslav. Druhé semifinále bude tvořit lepší z dvojice Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 a Slovácko.

Zbylé dva čtvrtfinálové zápasy se odehrají až v příštím týdnu. V úterý 15. února Hradec Králové v domácí azylu v Mladé Boleslavi přivítá Bohemians 1905 a o den později nastoupí Jablonec s Mladou Boleslaví. Duel na severu Čech byl o týden odložen kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu.

Termíny budou teprve upřesněny. Oficiálním hracím dnem semifinále je středa 2. března. Finále  je na programu 4. května, vítěz si zajistí účast v kvalifikaci Konferenční ligy. O pořadateli finálového zápasu nerozhodne los, ale postavení klubů v tabulce koeficientů. Platí, že finále se uskuteční na půdě nejhůře postaveného postupujícího týmu.

Reklama