Hlavní obsah

Mlha zahalila pohár. Rozhodčí před výkopem odložil čtvrtfinále Jablonce s Plzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přijeli. Rozcvičili se. Byli připraveni hrát. Plzeňští fotbalisté se ale nakonec převlékli zpět do civilu. Úterní čtvrtfinále domácího poháru rozhodčí Dalibor Černý těsně před výkopem odložil kvůli mlze. Nečekaná komplikace může celý program dost ovlivnit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu Jablonce s Plzní zhatila mlha

Článek

„Rozhodl jsem o neodehrání pohárového utkání vzhledem k tomu, že se snesla hustá mlha a není vidět na větší vzdálenost,“ vysvětlil rozhodčí před kamerou České televize. „Není ani předpoklad, že by mlha ustoupila a že by se jen posunul začátek utkání.“

V to se v Jablonci doufalo. Nevlídné počasí panovalo od rána. Odpoledne se chvílemi zdálo, že by se mohlo umoudřit. I rozcvičující se fotbalisté vytáhli žluté míče, které by byly lépe vidět.

„Hodinu před utkáním to vypadalo, že by mlha mohla ustoupit. Zvyšovala se viditelnost. Dvakrát jsme šli zkontrolovat plochu. Od jedné brány ale nebylo vidět na druhou. Brankáři by neměli přehled o dění na hrací ploše. Podmínky by byly neregulérní,“ řekl Černý.

„To je možné snad jen v Jablonci. Pro nás je to škoda, chtěli jsme stoprocentně hrát,“ hlesl do kamer domácí kapitán Miloš Kratochvíl. „Lidé by nic neviděli a ani z půlky jsme neviděli na rohové praporky.“

Ještě komplikovanější situace vzniká hostům z Plzně. A teď nejde o to, že její výprava vážila cestu na sever Čech zbytečně.

Viktorii příští čtvrtek čeká úvodní osmifinále Konferenční ligy proti švýcarskému Servette, odveta se hraje 14. března v Plzni.

Až poté nastane první možnost, kdy by šlo teoreticky odložené čtvrtfinále domácího poháru dohrát. Hrát by se mohlo v druhé polovině března v době reprezentační přestávky, s čímž by však musely souhlasit oba kluby. Pokud by nenastala shoda, připadá v úvahu až dubnový termín. Jenže podle plánu se ve středu 3. dubna má hrát první semifinále.

„O náhradním termínu rozhodne řídicí orgán soutěže,“ uvedl oficiální účet MOL Cupu na sítí X.

„Chtěli jsme zápas odehrát, když už jsme přicestovali, ale nedá se nic dělat,“ pokrčil rameny plzeňský záložník Lukáš Kalvach. „Ale asi lepší, že se to odložilo. Na trénink asi dobrý, na zápas je to málo.“

Ze čtvrtfinálového programu zatím bylo odehráno jen nedělní utkání, v němž Opava v souboji druholigových celků porazila Duklu Praha 2:0. Ve středu jsou na programu zápasy Zlína s Libercem a pražské derby mezi Slavií a Spartou.

V pátek dopoledne se bude losovat, jaké týmy na sebe narazí v boji o finále. Po úterku je zřejmé, že všichni semifinalisté nebudou jasní.

Reklama