Hlavní obsah

Na Spartě mě budou asi proklínat, říká Koller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pozice ambasadora aktuálního ročníku MOL Cupu přisoudil „své“ Spartě papírově nejhorší možný scénář. Pro čtvrtfinále poháru vylosoval legendární útočník Jan Koller pražské derby v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jak Koller v dresu Sparty během Silvestrovského derby.

Článek

„Teď mě budou asi na Spartě proklínat, ještě hrají na Slavii. Tento duel jsem si představoval v pozdější fázi MOL Cupu. Ale los je los a naše dva nejlepší kluby si to musejí rozdat už ve čtvrtfinále,“ komentoval Koller pro ČT lehce zaražený, ale zároveň s mírným úsměvem na tváři.

Zatím poslední pohárové derby se datuje na začátek června, kdy Slavia ve finále MOL Cupu zvítězila 2:0, a navíc na Letné, i když fanouškovsky byly tribuny rozdělené půl na půl. V Edenu se naposledy hrálo v únoru 2022, tehdy rovněž ve čtvrtfinále naopak loupila Sparta, později ale padla ve finále se Slováckem.

V dalším vzájemném duelu bude Koller logicky vzhledem ke své hráčské minulosti přát postup Spartě. „I když nastoupí venku, věřím, že vyhraje na penalty,“ hlásí historicky nejlepší střelec reprezentace. Úředním hracím dnem je středa 28. února, navíc na první březnový víkend je naplánováno ligové derby na Letné.

Střet dvou odvěkých rivalů bude největším tahákem čtvrtfinálových bojů. „Ale i pro ostatní kluby už nechybí moc k tomu, aby se přes pohár dostaly do předkol evropských pohárů. Každý už bude brát čtvrtfinále vážně,“ podotýká Koller.

Jisté je, že jeden semifinalista bude z druhé ligy. Proti sobě totiž nastoupí Opava a pražská Dukla. Zlín pak přivítá Liberec a další velký favorit soutěže z Plzně pocestuje do Jablonce.

„Plzeň je náš třetí nejúspěšnější klub poslední doby, ale v Jablonci to rozhodně nebude mít jednoduché. Bude se to hrát koncem února, terén nemusí být ideální, což může nahrávat domácím. Zápas favorita nemá,“ myslí si Koller.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.