Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:1Plzeň v Olomouci uhájila postup do semifinále poháru. Boleslav začala vysokou výhrou

Olomouc/Hradec Králové

Fotbalisté Plzně postoupili do semifinále fotbalového poháru MOL Cup. Po domácím vítězství 4:2 remizovali v odvetě na Hané 1:1. Mladá Boleslav v dvakrát odloženém úvodním čtvrtfinálovém duelu zvítězila v Hradci Králové 4:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Václav Jemelka z Olomouce (vlevo) a Daniel Kolář z Plzně během odvety čtvrtfinále MOL Cupu v Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Olomouc s lídrem tabulky od začátku držela krok a místy byla výrazně lepší. Po čtvrthodině hry hostující Rajtoral mířil mimo, na druhé straně zase únik Petra zlikvidoval brankář Bolek.

Po Kopicově gólu, který nebyl uznán kvůli ofsajdu, ve 22. minutě otevřela skóre Olomouc. Ordoš v šestnáctce přebral míč, náznakem oklamal obránce a trefil se přesně k tyči. Viktoria mohla brzy odpovědět z protiútoku, Petržela však napálil jen boční síť. Před pauzou ještě olomoucký gólman Spurný na čáře reflexivně zneškodnil pokus Baránka.

Aktivní domácí krátce po přestávce úřadujícího mistra málem potrestali podruhé. Jenže Petr opět selhal v samostatném "nájezdu" na Bolka a tentokrát úplně minul branku. Vedle vzápětí vystřelil i další olomoucký záložník Štěpán.

Plzeň velké šance Hanáků přežila a v 63. minutě vyrovnala. Míč se odrazil od tyče k volnému Kopicovi a ten ho zblízka vrátil do sítě střelou mezi nohama Spurného.

Západočechům jakoby remíza stačila a v závěru pustili Olomouc ještě do několika příležitostí. Výborný Bolek však zneškodnil střely Hály i smolaře utkání Petra. Domácí náhradník Malec pak ještě v poslední minutě napálil břevno.

Plzeň si nakonec mohla z Olomouce odvést těsné vítězství, ale střídající Ďuriš těsně minul. V závěru se po více než roce objevil v soutěžním utkání uzdravený obránce Viktorie Řezník.

Boleslav vykročila za postupem

Zápas v Hradci Králové se odehrál až na třetí pokus, neboť před týdnem i před čtrnácti dny zasypal stadión sníh. Dnes už byla hrací plocha v pořádku a aktivněji začali hosté.

Vidět byl Baroš, který nastoupil po třech soutěžních utkáních v základní sestavě. V 19. minutě bývalý reprezentant upadl ve vápně po zákroku domácího debutanta mezi tyčemi Stejskala a penaltu technickou střelou do středu branky proměnil. Další radost Barošovi zkazil ofsajd.

Domácí se nezalekli a ještě do pauzy srovnali. V 41. minutě se střelou po Javůrkově přihrávce prosadil Pázler. Stejný hráč před přestávkou dostal míč do sítě znovu, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd. V 54. minutě pak Pázler napálil tyč.

Místo toho v 66. minutě znovu udeřila Boleslav, když Chramosta, který v poločase vystřídal Baroše, s přehledem zakončil svůj únik. V závěru třetí tým ligové tabulky ještě dvěma góly zvýraznil náskok před odvetou a prakticky si s předstihem zajistil postup do semifinále. V 84. minutě nejprve po Radově přihrávce podruhé v utkání skóroval Chramosta, který pak za tři minuty připravil branku pro Takácse.

Odvetné utkání čtvrtfinále MOL Cupu:
Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky: 22. Ordoš - 63. Kopic. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Pilný. ŽK: Jemelka - Krmenčík. Diváci: 1017. První zápas: 2:4, postoupila Plzeň.
Olomouc: Spurný - Hála, Rode, Štěrba, Jemelka (46. Falta) - Štěpán, Houska (72. P. Ševčík), Habusta, Ordoš, Petr - Chorý (64. Malec). Trenér: Jílek.
Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hejda, Baránek, Matějů - Hrošovský, Vaněk - Petržela (80. Končal), Kolář, Kopic (88. Řezník) - Krmenčík (74. Ďuriš). Trenér: Krejčí.
Úvodní utkání čtvrtfinále MOL Cupu:
FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 1:4 (1:1)
Branky: 41. Pázler - 66. a 84. Chramosta, 20. Baroš z pen., 87. Takács. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Antoníček. ŽK: Stejskal, Vobejda - Baroš, Malpon, Chramosta. Diváci: 686.
Hradec: Stejskal - Krátký, Chleboun, Nosek, Mareš - Schwarz (70. Zorvan), Vobejda - Shejbal (62. Nworah), Trubač, Javůrek - Pázler (77. Kraják). Trenér: Pilný.
M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Toml, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Takács - Přikryl, Malpon (71. Rada), Čermák (70. Kalabiška) - Baroš (46. Chramosta). Trenér: Jarolím.

Reklama