Hlavní obsah

Pohár: Los zařídil derby. Soupeře znají i Plzeň a obhájce prvenství

Ve 3. kole MOL Cupu fotbalistům Plzně přikl los Hlučín, Sparta změří síly s Domažlicemi. Slavia nastoupí v derby s Duklou. Baník pojede do Velvar. Obhájce trofeje Slovácko čeká Varnsdorf. Oficiálním hracím termínem kola je středa 19. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie, těšit se na ně můžou v Hlučíně.

Článek

Ve 3. kole zasáhne do MOL Cupu zbylá pětice prvoligových klubů. Plzeň, pražské kluby Slavia se Spartou a Slovácko coby účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů a Mladá Boleslav jako vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění z minulé sezony.

Nejatraktivnějším zápasem bude souboj aktuálně druhého týmu nejvyšší soutěže Slavie s jedenáctým celkem druhé ligy Duklou. Oba pražské kluby se naposledy utkaly ve 3. kole domácího poháru vloni v lednu a vršovický favorit v Edenu zvítězil hladce 4:1.

Dalším dvěma z hlavních favoritů MOL Cupu přisoudil los třetiligové soupeře. Finalista z minulého ročníku Sparta zavítá do Domažlic, za které hraje bývalý reprezentant David Limberský, a lídr nejvyšší soutěže Plzeň zavítá do Hlučína. Viktoria na stejného protivníka narazí potřetí za posledních šest let.

Na obhájce trofeje Slovácko čeká aktuálně čtvrtý celek druhé ligy Varnsdorf. Doma se z prvoligových klubů představí ještě Jablonec, České Budějovice, Mladá Boleslav, Zlín a Bohemians 1905.

Naopak venku vedle Slavie, Plzně a Sparty nastoupí také Olomouc, Liberec, Hradec Králové, Teplice, Brno a Ostrava. Baník se představí v třetiligových Velvarech, které v 2. kole nečekaně vyřadily Pardubice. Východočeši opustili soutěž jako zatím jediný tým z nejvyšší soutěže.

Los 3. kola českého fotbalového poháru MOL Cupu (oficiální termín středa 19. října):
Velvary - Ostrava
Hlučín - Plzeň
Soběslav - Karviná
Domažlice - Sparta Praha
Zápy - Olomouc
Frýdek-Místek - Liberec
Chlumec nad Cidlinou - Hradec Králové
Jablonec - Vyškov
Dukla Praha - Slavia Praha
České Budějovice - Vlašim
Mladá Boleslav - Prostějov
Zlín - Jihlava
Bohemians Praha 1905 - Třinec
Příbram - Teplice
Slovácko - Varnsdorf
Táborsko - Brno

Reklama