Hlavní obsah

Slalom à la Masopust a premiérový gól. Bylo už na čase, abych se za Plzeň trefil, prohlásil Červ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slalom à la Josef Masopust. Záložník fotbalové Plzně Lukáš Červ předvedl ve středečním semifinále MOL Cupu proti Zlínu (výhra 3:0) parádní sólo od poloviny hřiště, na jeho konci se radoval z premiérového gólu v dresu Viktorie. Navrch přidal asistenci. Muž, který přišel v zimě ze Slavie jako součást transferu brankáře Jindřicha Staňka do Edenu, se trefil v 16. zápase za Plzeň.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně a Lukáš Červ z Plzně.

Článek

„Bylo už na čase, abych se trefil. Když jsem den před zápasem ležel v posteli, říkal jsem si, že už musím dát gól, že už není kam uhnout,“ uvedl Červ po triumfu nad Zlínem, který Viktorii zajistil postup do finále MOL Cupu. V něm se střetne s pražskou Spartou (22. května v Doosan Aréně). „V dospělém fotbale jsem ještě nic nevyhrál, budu mít obrovskou motivaci. Pohár je jednou ze dvou trofejí, kterou lze v Česku získat,“ podotkl Červ.

Po půlhodině hry převzal míč na polovině hřiště a namířil si to s ním co nejkratší cestou k hranici zlínské šestnáctky. Přešel přes několik hráčů, nakonec dostal luxusní prostor a čas k zakončení. Jeho rána zapadla k tyči, Viktoriia v tu chvíli vedla 2:0.

„Docela jsem byl překvapený, jak se mi to otevřelo. Na půlce jsem zprvu přemýšlel, že pošlu míč do strany. Nakonec jsem šel kolmo k bráně, všechno vyšlo skvěle,“ pochvaloval si Červ, který se v Plzni výtečně adaptoval.

Rovnýma nohama skončil do evropských pohárů, během jara se vyprofiloval k opoře záložní řady. „Jsem hodně rád, že se mi daří. Vždycky je ale co zlepšovat. U mě je to o zachování chladné hlavy a přidání nadstavby dopředu. Musím ji prokazovat častěji,“ podotkl 23letý záložník.

„Červ nepřišel do Plzně střílet góly. Je hráčem středu pole, defenzivně orientovaným. Chceme po něm ale víc, i kreativitu. Aby byl víc vidět v útočné fázi. Proti Zlínu ukázal, že je v něm velká fotbalová kvalita. Dal gól a na další přihrál. Pokud v tomto bude pokračovat, stane se velmi zajímavým hráčem,“ pronesl na adresu Červa trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Reklama