Hlavní obsah

Z naší strany nic, jen účast. Trenér Zlína nešetřil kritikou a dodal: Chorý je skvělý fotbalista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působil odevzdaně i naštvaně zároveň. Trenér fotbalistů Zlína Bronislav Červenka začal tiskovou konferenci po prohře 0:3 v semifinále MOL Cupu na půdě Plzně slovy: „Nemám co hodnotit. Z naší strany prakticky nic, přišli jsme se jen zúčastnit.“

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně v zápase proti Zlínu

Článek

Zlín opravdu v utkání téměř nic nepředvedl. Většinu duelu se bránil v hlubokém bloku, snaha o útočnou akci končila velmi často během pár sekund. Na bránu vystřelil jednou, držení míče se zastavilo na 38 procentech.

Nabízí se, jestli Ševci neměli v hlavách spíše nedělní ligový duel s Karvinou, který je podstatný v boji o záchranu. „Pro mě je důležitý každý zápas, kluci si upevňují sebevědomí a herní praxi. Nechápu to. Řekli jsme si, co chceme hrát, že chceme být agresivní v šestnáctkách,“ čílil se Červenka.

Právě nedůraz ve vlastním pokutovém území byl klíčový při první a třetí brance Plzně. Vždy centr ze strany, který na přední tyči usměrnil do sítě nabíhající Tomáš Chorý.

„Dal dva góly bez odporu. Náš obránce byl za ním místo toho, aby soupeře vytlačil. Vím, že není jednoduché Chorého bránit, je to skvělý fotbalista, ale chyběla důslednost. Inkasovaná branka v šesté minutě utkání hodně ovlivní. Hráči si možná přestanou věřit, fotbal byl z naší strany slabý,“ litoval trenér Zlína.

Nejvíce ho však mrzelo, že u svých svěřenců neviděl zarputilost, odvahu, snahu být co nejvíce rovnocenným soupeřem a třeba i touhu domácího favorita zaskočit.

„Všichni hráči potřebují dostat šanci, měli ukázat výkon, jaký jsme očekávali, na jaký mají. Jenže nebylo to ani na 50 procentech. Udělali jsme změny v sestavě, ale tím přeci nechcete, aby hráči nechodili do soubojů a neprali se o výsledek. Ano, mohou být na sebe méně zvyklí, ale to neznamená, že nebudou agresivní a aktivní, že nebudou běhat,“ pokračovat v kritice.

Ukázkou toho, jak měli fotbalisté Plzně občas lehkou pozici, je trefa záložníka Lukáše Červa. Zmocnil se balonu na polovině, zbavil se obránce Jakuba Koláře a středem hřiště pádil až na hranici pokutového území. Tam pravačkou napřáhl a zamířil přesně k tyči.

„Tristnost. Takhle nechat hráče jít? Nevím, čím to bylo, musím se kluků zeptat. Nerozumím tomu, Plzeň byla od první minuty lepší. My jsme ani neudělali faul, jak jsme byli všude pozdě. Zápas skončí tiskovou konferencí, dál už se o něm snad ani bavit nebudu,“ shrnul Červenka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články