Hlavní obsah

Slovácko má třetí pokus na zisk poháru. Rozhodnou maličkosti, předpokládá kouč Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí v klubové historii se fotbalisté Slovácka probojovali do finále domácího poháru, ale na premiérový triumf čekají. Hradišťští věří, že se ve středu to proti Spartě konečně přijde. „Jednoznačně jdeme po týmovém úspěchu," vysvětlil kouč Slovácka Martin Svědík, proč v ligové derniéře s Hradcem Králové nepostavil do základu útočníka Jurečku, který měl naději získat korunu pro nejlepšího kanonýra ligy. Šetřil i další opory Petrželu, Kadlece, Havlíka nebo Ciciliu. „Hráče jsme v posledních utkáních protočili. Věřím, že jsme na finále dobře připraveni i pozitivně naladěni. Všichni se už moc těšíme," tvrdí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vlastimil Daníček ze Slovácka a Jakub Nečas z Bohemians.

Článek

Svědík prozradil, že o sestavě, kterou vyšle na hradišťský trávník, má už téměř jasno. „Ale nějaký otazníček ještě řeším. Výhodou je, že máme mužstvo pohromadě. Všichni kluci jsou zdraví," těší kouče.

V předposledním kole ligové nadstavby vyhrálo nedávno Slovácko v Praze ve skupině o titul nad Spartou 2:1. „Z toho ovšem nelze nic vyvozovat. Ani jeden tým nenastoupil v nejsilnějším složení. Finále bude určitě dramatické, rozhodnou maličkosti," předpokládá.

Záložník Slovácka Vlastimil Daníček věří, že se situace z před čtrnácti dnů, kdy se finále neuskutečnilo kvůli průtrži mračen, nebude opakovat. „Má být naštěstí hezky. Spousta kluků z našeho mužstva nastoupí k nejdůležitějšímu zápasu v kariéře. Všude kolem nás je cítit, jak výjimečné střetnutí nás čeká. Hraje se na našem stadionu, a my máme obrovskou motivaci Spartu s podporou našich fandů porazit a zvednout pohár nad hlavy. Byl by to obrovský úspěch pro celý region. Má být vyprodáno, atmosféra bude úžasná," je přesvědčený.

Sparta bude bojovat o pohár pod vedením Michala Horňáka. Je to dobrá volba? Řešíme v pořadu Přímák...Video: Sport.cz

Loni na podzim Hradišťští deklasovali Spartu v lize na svém hřišti v parádní kulise 4:0. „To už je minulost. Tentokrát to bude asi vyrovnanější," předpokládá Daníček. O držiteli poháru může rozhodnout v případě remízy až penaltový rozstřel. „Patřím mezi několik hráčů, kteří desítky kopou i v lize. Takže bych si určitě na penaltu troufl," neskrývá.

Triumfem v MOL Cupu by si fotbalisté Slovácka vylepšili vstupní pozici v boji o pohárovou Evropu. Měli by jisté třetí předkolo Konferenční ligy a za určitých okolností by se mohli dokonce posunout do Evropské ligy. „To by byla třešnička na dortu. Nás ale láká především zisk trofeje," má jasno Daníček.

Fotbalový pořad Sport.cz PŘÍMÁK, jehož hostem byl kouč Josef CsaplárVideo: Sport.cz

Odložení pohárového finále o dva týdny mu na rozdíl od některých parťáků posezonní plány nijak vážně nenarušilo. „Dovolenou jsem ještě zamluvenou neměl," naznačuje fotbalista, že žádné komplikace neřešil.

Reklama

Související témata: