Hlavní obsah

Sparťan Fortelný dostal za vyloučení v poháru trest na dva zápasy

Jan Fortelný z pražské Sparty dostal od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) trest zákazu startu ve dvou soutěžních zápasech za vyloučení ve středečním pohárovém utkání na hřišti třetiligových Domažlic. Letenský záložník inkasoval od rozhodčího Petra Hocka v závěru duelu červenou kartu poté, co napadl soupeře, který jej bezprostředně před tím hrubě zezadu fauloval bez snahy zasáhnout míč. O rozhodnutí disciplinární komise na zasedání per rollam informovala LFA v komuniké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Fortelný ze Sparty na archivním snímku.

Článek

Incident se odehrál v 87. minutě za rozhodnutého a konečného stavu 6:1 pro prvoligového favorita. Za surový faul byl domažlický Kryštof Pavlík vyloučen. Fortelný ale jeho zákrok nenechal bez odezvy a červenou kartu dostal za hrubé nesportovní chování. "Fyzicky napadl soupeře udeřením hlavou do obličeje v přerušené hře v reakci na předchozí přestupek," uvedl rozhodčí v zápise o utkání.

Fortelný, který za Spartu nastoupil v této sezoně do pěti ligových utkání, přijde vedle nedělního pražského derby se Slavií také o nominaci na zápas se Slováckem o týden později.

Nejbližší víkendový program se obejde i bez rozhodčího Hocka, na jehož výkon ze středečního duelu se snesla kritika na sociálních sítích. Den po utkání byl stažen z delegace na další šlágr 13. kola mezi obhájcem titulu Plzní a Ostravou, který je na programu v sobotu.

Reklama