Hlavní obsah

Frydrych rozhodl a Baník si oddechl. Všichni si zaslouží hrát, nevymlouval se na změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvoligový favorit proti oslabenému soupeři z třetí nejvyšší soutěže ztratil vedení, prodloužení se rychle blížilo. Baník Ostrava nakonec ale Zápy ve třetím kole fotbalového MOL Cupu zlomil v sedmé minutě nastavení. Míč do brány po odrazu od tyče doklepl ostravský obránce Michal Frydrych a upravil na 2:1 pro Baník. „Viděl jsem, jak by se balon mohl odrazit, snažil jsem se tam rychle dostat a na dlouhou nohu jsem ho napálil do brány,“ líčil zkušený stoper, který duel dohrával s kapitánskou páskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Michal Frydrych z Baníku Ostrava oslavuje vítězný gól na 2:1 v Zápech v zápase třetího kola MOL Cupu.

Článek

Trenér Baníku Pavel Hapal přiznal, že si Zápy nepřál. Lídr jedné ze skupin ČFL, kde jasně vládne bez ztráty bodu i bez inkasované branky, prokázal velkou houževnatost i fotbalový um. Brankář hostí Jakub Markovič se v první půli zapotil, zlikvidoval několik šanci soupeře. „Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře, první poločas nám vůbec nevycházel, hráli jsme špatně. Jediné pozitivum bylo, že jsme se se štěstím dostali do vedení,“ bilancoval Frydrych.

Po přestávce už byl Baník podle něj v zápase „angažovanější“, ale i tak přišel o vedení. Po rozehraném rohu vyrovnal Lukáš Woitek. Domácí navíc už v tu chvíli hráli bez vyloučeného kapitána Jiřího Dubna. „Věděli jsme, že soupeř hraje na standardní situace, rohy, dlouhé auty, ve finále z toho vyrovnal. Byl to souběh chyb,“ zmínil blonďatý obránce. „Ale mohli jsme dát na 2:0 a uklidnit se. Naštěstí jsme v poslední vteřině skórovali a nemuseli se tahat do prodloužení nebo dokonce do penalt,“ oddechl si.

Příčiny nepřesvědčivého představení favorita? Třeba rotace v sestavě? Oproti poslednímu ligovému utkání se Zlínem, kdy Baník jasně vyhrál 5:1, udělal Hapal devět změn v základní jedenáctce. Přešaltoval i ze systému se čtyřmi obránci na formaci se třemi stopery. „Všichni hráči si zaslouží hrát, na tréninku makají. Když kluci nenastupují pravidelně, rozjezd může být složitější. Možná i proto nebyl první poločas tak přesvědčivý, navíc jsme měnili rozestavení. Ale na to bych to nechtěl svádět,“ upozornil Frydrych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Ondřej Pechanec vylučuje Jiřího Dubna ze Záp (druhý zleva) během utkání 3. kola MOL Cupu proti Baníku Ostrava.

Domácí těžili i z toho, že jsou zvyklí na své menší hřiště. „Už v tréninku jsme dělali na užším hřišti nějaké nácviky standardek nebo rozehrávky. Když hráč dostane balon, soupeř k němu má strašně blízko. Na to jsme se snažili připravit. Ale bylo to těžké, víme, že ty pohárové zápasy jsou složité. Domácí jsou nadšení, vždycky vám to zkomplikují, když hned od začátku neukážete dominanci,“ přemítal ostravský stoper.

Zápská Teletník aréna byla zaplněná, na tribunce, kolem klandrů a za brankami se tísnilo 1150 diváků. Mimochodem středočeská obec ani tolik obyvatel nemá. Nemalá část fanoušků přijela podpořit Baník, vše proběhlo v klidu „Pocházím z vesnice, pro mě to není nic nového. Když jste na to zvyklý, víte, co lidé u klandrů křičí na hráče nebo na rozhodčí. Když jste do zápasu ponoření, ani to nevnímáte. V přerušené hře jo, jsou srandičky, ale to k tomu patří. Lidé si to užívají,“ usmál se Frydrych.

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.