Hlavní obsah

Těšili se na Slavii, dorazí Plzeň. Třeba bude další los a přijede Sparta, vtipkuje kouč Mariánských Lázní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původní, neplatný los, jim pro 3. kolo fotbalového MOL Cupu přiřkl pražskou Slavii. V pátek v poledne jim nový los přisoudil Plzeň. Jak změnu soupeře v divizní Viktorii Mariánské Lázně přijímají?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Viktoria Mariánské Lázně nakonec ve 3. kole MOL Cupu narazí na Plzeň

Článek

„Jsme rozčarováni. Nikoli z toho, že místo Slavie přijede Viktorka. Takhle namyšlení rozhodně nejsme. Plzeň je v podstatě stejná kvalita, atraktivita. Ale je v nás pachuť, jakým způsobem k tomu došlo,“ řekl Sport.cz trenér Viktorie Mariánské Lázně Aleš Zach. „Vlastně ani nevíme, jestli je tohle konečná podoba. Počkáme do pondělí, třeba bude další los a přijede k nám nakonec Sparta,“ dodal s úsměvem.

Každopádně od středečního poledne, kdy se uskutečnil původní los 3. kola MOL Cupu, se v klubu chystali na příjezd Slavie. Na schůzi padlo rozhodnutí, že na stadion budou vpuštěny tři tisíce diváků. „Tím, že přijede Viktorka, se nic nezmění. Bude také plno. Nový los nám nakonec neuškodil, není být z čeho zklamaný,“ uvedl šéf sportovního úseku Mariánských Lázní Josef Novotný.

„Kluci také poznají, jak těžká je cesta do ligy. Když ji sledují v televizi, myslí si, že ji můžou všichni hrát. Není to samozřejmě pravda, což sami uvidí,“ doplnil Zach s tím, že v divizním klubu doteď nechápou, jak k pochybení u středečního losu mohlo dojít.

„Za nás je toto strašné fiasko. Způsob, jakým český fotbal funguje, je pro mě neakceptovatelný. Jak je vidět, je v něm možné všechno. Kauza Berbr, v poslední době penalty, které svět neviděl, a teď los poháru,“ povzdechl si Zach, který naráží mimo jiné na události ze dvou podzimních třetiligových duelů, kterými se kvůli podezřelým sázkám zabývá policie.

Los 3. kola MOL Cupu se opakoval kvůli chybnému nasazení Dukly Praha, jež měla být podle předpisu soutěže mezi nenasazenými celky a místo mezi lepší šestnáctkou mělo připadnout Zbrojovce Brno.

Reklama