Hlavní obsah

Věříme v odvetu za ligu. Double přece Spartě nedovolíme, těší se Kovařík na pohárové finále

Brno

Ve finále Poháru České pošty na sebe 17. května narazí dva nejlepší tuzemské týmy. Plzeňští fotbalisté uhráli po domácím vítězství 2:0 v brněnské odvetě bezbrankovou remízu a v boji o druhou nejcennější trofej vyzvou Spartu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Petr Buchta z Brna, Stanislav Tecl z Plzně a Aleš Schuster z Brna v semifinálové odvetě Poháru České pošty.

Článek

„V lize jsme ji neporazili, teď věříme v odvetu. Double přece Letenským nedovolíme," předsevzal si středopolař Viktorie Jan Kovařík, který po pauze trefil z přímého kopu břevno. Ještě předtím mířili do tyče Ďuriš i Procházka, na druhé straně trefil tyčku Pašek.

Brňané mohli semifinálovou bitvu zdramatizovat hned v úvodu. Záložník Jan Šisler se dvakrát ocitl ve výhodné střelecké pozici, ale nejprve ukvapeně vypálil vedle a o chvíli později mu dělovku zneškodnil brankář Kozáčik. „Chtěli jsme na Viktorku vlítnout. Veliká škoda, že jsme nevstřelili vedoucí gól. Mohli jsme Plzni postup pořádně zkomplikovat," litoval Šisler promarněných šancí.

Zbrojovka si sice i v závěrečné půlhodině vynutila tlak, avšak kontaktní branku nevstřelila. Nejblíž k ní měl střídající Karel Kroupa. „K balónu mi scházel krok. Bohužel se mi poslední dobou v koncovce nevede. Soupeř si dvougólový náskok z prvního střetnutí zkušeně pohlídal," uznal urostlý forvard.

Plzeňský trenér Dušan Uhrin ml. byl spokojený především s postupem. „Náš výkon nechci příliš hodnotit, ale v obraně jsme úlohu zvládli. Prosadili jsme se ve spoustě osobních soubojů a poradili jsme si s nakopávanými míči Brna do šestnáctky. Škoda jen, že jsme nedali z několika šancí aspoň jeden gól," vadilo mu trochu. „Co čekám od finále? Že přinese dobrý fotbal," pronesl diplomaticky.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal věděl, že jeho celek mohl Plzeňské vyvést z konceptu jedině vstřeleným gólem. „Na jaře skórujeme většinou jen ze standardek, tentokrát jsme ani z nich nic nevytěžili. Snad se v neděli už trefíme v Jihlavě ze hry," myslel již na ligový zápas, který by mohl Brňanům přinést definitivní záchranu mezi elitou.

Kdo získá ve finále tuzemskou pohárovou trofej?
Sparta Praha
50 %
Viktoria Plzeň
50 %
Celkem hlasovalo 9770 čtenářů.

Reklama

Související témata: