Hlavní obsah

Vezmi to na sebe a rozhodni! Hložek zaúřadoval podle příkazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř nekonečný příběh. Pohárové semifinále se včetně prodloužení a nastavení jednotlivých částí zápasu hrálo neuvěřitelných 134 minut! Takovou porci si fotbalisté pražské Sparty před nedělním ligovým derby na Slavii rozhodně nepřáli. Nakonec však museli být rádi, že Adam Hložek hned na začátku prodloužení drama s Jabloncem rozhodl a poslal je do finále MOL Cupu. „Musíme se zkoncentrovat na derby a zvládnout ho,“ přeje si autor vítězného gólu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól na 4:3 v prodloužení během semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Pěkná divočina. Letenští hned dvakrát prohrávali, 0:1 a 2:3. Teprve v jedenáctiminutovém nastavení druhého poločasu bývalý jablonecký útočník Tomáš Čvančara svou druhou trefou v zápase vyrovnal a poslal semifinále do prodloužení.

V něm se o slovo přihlásil další hrdina. Hned po minutě a půl tvrdou střelou zajistil Spartě postup do finále. V něm 4. května vyzve Hradec Králové, nebo Slovácko. Hrát bude na hřišti soupeře.

„Cítil jsem se dobře v celém zápase. Když běžela 80. minuta, tak na mě Láďa Krejčí mladší řval, že to mám vzít na sebe a rozhodnout. Je skvělé, že se to povedlo," líčí devatenáctiletý Adam Hložek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Jeho tým musel pořád něco dohánět, jednou nohou už byl z poháru venku.

„Ukázali jsme ale charakter. I když běžela 90. minuta, pořád jsem věřil, že vyrovnáme a v prodloužení skóre otočíme, což se nám povedlo. Teď pořádně zregenerujeme, protože 134 minut hry není málo. A za čtyři dny Slavia..." poukazuje na nedělní ligové derby v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha střílí vítězný gól na 4:3 v prodloužení během semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

K výkonu mužstva je hodně kritický. „Nebyl to zápas podle našich not a plánů. Chtěli jsme ho odehrát klidněji, být silní na balonu a Jablonec do ničeho nepustit. To se nám bohužel nepovedlo. V první půli jsme dostali z jedné šance gól a potom ve druhém poločase ze standardky, to se nemůže stávat," kárá Hložek.

Před týdnem Sparta v Evropě ztroskotala na Partizanu Bělehrad, proti Jablonci nakonec přece jen navázali na nedělní ligovou výhru nad Zlínem.

„Věděli jsme, že potřebujeme najet na vítěznou vlnu po prohrách a vyřazení z Konferenční ligy. A také herní pohodu. Neřekl bych, že to bylo nějak kvalitní, ale důležité je, že jsme vyhráli. Musíme se zkoncentrovat na derby a zvládnout ho," burcuje rodák z Ivančic.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články