Hlavní obsah

Poletí, nepoletí...? Asociace před Walesem jedná se Slavií ohledně Kúdely

Praha
Aktualizováno

Čeští fotbalisté se po sobotní nečekané remíze 1:1 s Belgií v druhém utkání kvalifikace mistrovství světa začali chystat na úterní závěrečný březnový zápas ve Walesu. S týmem dnes v Praze na Žižkově trénoval i obránce Ondřej Kúdela, jehož start v duelu v Cardiffu je nejistý. Vedení FAČR stále jedná se Slavií, která svého hráče z obav o jeho bezpečnost nechce do Velké Británie pustit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie Praha (vpravo) vystupuje z letadla po příletu do Prahy ze skotského Glasgow.

Článek

Slavia už ve čtvrtek prostřednictvím najaté advokátní kanceláře informovala, že svého obránce po dohodě s vedením reprezentace nepustí na zápas ve Walesu kvůli událostem z odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow z minulého týdne. Pražané uvedli, že se obávají o hráčovu bezpečnost na ostrovech.

Kúdelu minulý čtvrtek v závěru utkání v Glasgow obvinil záložník Rangers Glen Kamara z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub. Domácí středopolař následně po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav TvrdíkVideo: Sport.cz

Vedení reprezentace uvedlo, že obavy Pražanů chápe, ale definitivně Kúdelovu absenci nepotvrdil ani trenér Jaroslav Šilhavý. Řekl, že situace se bude řešit až po sobotním utkání. Zkušený zadák, který proti Belgii i ve středu v úvodním kvalifikačním duelu na neutrální půdě proti Estonsku nastoupil v základní sestavě, nechyběl na nedělním pozápasovém tréninku národního mužstva. Stále tak není jasné, zda Kúdela zůstane doma, nebo v pondělí do Cardiffu s týmem odletí.

Jsem hrdý na svoje mužstvo, řekl po remíze s Belgií Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

"Vedení FAČR a vedení SK Slavia Praha aktuálně stále společně jednají, a to ve shodě se zájmy hráče Ondřeje Kúdely," oznámil večer Michal Jurman, mluvčí asociace.

Více zatím vedení reprezentace nehodlá situaci komentovat. Ke Kúdelovi se hodlá obšírněji vyjádřit až na pondělní předzápasové tiskové konferenci.

Reprezentanti zamíří do Walesu v pondělí před polednem. Otázka letí/neletí každopádně zůstává otevřená...

Až přímo v dějišti utkání se k mužstvu připojí čtveřice hráčů z bundesligy. Brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick proti Belgii scházeli kvůli cestovním koronavirovým omezením. Německo sice v pátek zmírnilo opatření a po návratu z Čech už nebude nutná povinná karanténa, změna ale vstoupila v platnost až v neděli.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Češi po výhře 6:2 nad Estonskem a sobotní remíze 1:1 s Belgií o skóre vedou kvalifikační skupinu E. Po příletu do Cardiffu čeká reprezentanty v pondělí vpodvečer tradiční předzápasový trénink. Utkání ve Walesu má výkop ve 20:45.

Reklama