Hlavní obsah

Polevili jsme a přišel trest, litoval Jurásek po dalším selhání na poslední chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První gól v jednadvacítce mu zhořknul. Trefa Matěje Juráska znamenala vedení nad Walesem a málem i vítězství, jenže v 96. minutě Lvíčata schytala remízový úder na konečných 1:1. „Strašně to mrzí,“ řekl slávistický křídelník na konci smutného večera v Českých Budějovicích. Situace v kvalifikaci na EURO se komplikuje: Češi mají po dvou zápasech jen bod a v úterý musí nutně porazit Dánsko.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Matěj Jurásek proti Walesu vstřelil svůj první gól v jednadvacítce, jenže vítězství z toho nakonec nebylo. Lvíčata ve druhém dílu kvalifikace na EURO uhrála jen remízu 1:1, což jim výrazně zkomplikovalo postupové plány.

Článek

Chápete, co se stalo? Sahali jste po výhře, jenže nakonec máte jen bod, což je ve vaší situaci hodně málo.

Je to škoda, zatáhli jsme se. Příště musíme bojovat do poslední chvíle, zápas nekončí v 90. minutě. Koncentrace musí být maximální.

Jak moc fatální bylo, že jste v povedeném prvním poločase nestihli víc než jeden gól?

Jasně, neměli jsme zůstat jen u jednoho. V prvních dvaceti minutách jsme Velšany zamkli, nedostali se přes půlku. I ve druhé půli jsme mohli dát víc gólů, chtělo by to být o kus produktivnější.

Čím to, že druhý poločas byl z vaší strany vlažnější? Velšané se díky tomu vrátili do zápasu.

Nervozita? Neumím si to vysvětlit. Zatáhli jsme se, poztráceli jsme dost míčů a neměli odražené. Trenéři nám řeknou víc, před Dánskem se z toho musíme poučit.

Těší vás aspoň premiérový gól v jednadvacítce?

Jsem za něj rád, konečně jsem se dočkal. Jenže z toho byla jen remíza, což je pro nás málo.

Cítíte, že se z vás stává klíčový hráč Lvíčat?

V první řadě máme fajn partu, noví kluci do týmu dobře zapadli. A já? Chci dát týmu na hřišti všechno a bojovat, co to jde. Baví mě i souhra s Kryštofem Daňkem a Adamem Karabcem: neřešíme Slavii a Spartu, na hřišti nám to funguje. Škoda, že to dneska nestačilo na vítězství.

Vítězství musí přijít v úterý proti Dánsku, aby v kvalifikaci nebylo ještě hůř. Je právě tohle nejbolavější výstup z remízy s Walesem?

Víme, že musíme vyhrát, jinak už to budeme mít těžké. Bodů mohlo být po dvou zápasech víc, je nám to líto. Pořád to ale můžeme napravit, v úterý musíme nutně zvládnout Dánsko. Nachystáme se, jak nejlíp to půjde.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.