Hlavní obsah

Porážku Slavie jsme přivítali, říká kapitán Sparty Poborský

Viktor Nosek

Byl hlavní postavou krásné bitvy, jeho dvě branky rozhodly. Férově ovšem přiznal, že ta první byla velmi náhodná. Kapitán fotbalistů Sparty Karel Poborský táhl tým k vítězství v makedonské Skopji. A také si pořádně rýpl do hlavního českého rivala Slavie! Ta už totiž myšlenky na prestižní soutěž s kyselým úšklebkem zatracuje.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský

Článek

Naděje obou klubů jsou před odvetou rozdílné kvůli prohře Slavie ve Vigu 0:3 jako den a noc. Stejně tak jsou však odlišní i soupeři obou S. Nebýt Poborského, kdo ví, jak by ale vše pro mistra v balkánské 'džungli' dopadlo. Teď ovšem stejně jako ostatní ví, že postup z 3. předkola do základní skupiny Champions League je velmi blízko.

Ani si nelze představit, že by Letenští takto rozehraný boj o vysněný vstup mezi evropskou elitu ztratili. "Ještě jsme ale nepostoupili," varuje před podceněním odvety. On i celá Sparta si musí stále dokola připomínat, že Vardar dokázal vyhrát na hřišti CSKA Moskva 2:1. I když by Pražanům při nejhorším i taková porážka v konečném účtování stačila...

Kapitán si ale sám musel přiznat, že Sparta mohla dopadnout lépe, než je konečný výsledek 3:2. "Červená pro Poledicu byla hodně zbytečná. Notně jsme si to zkomplikovali," kritizoval spoluhráče, který se vyfauloval dvěma žlutými tresty během pouhých čtyř minut - od 68. do 71. minuty.

Hrdinu ze sebe nedělá

Sparta prožívala útrpné chvíle už předtím, poté se tlak domácích ještě zvýšil. Jenže v předposlední minutě právě Poborský 'zmrazil' stadión. "Ale abych ze sebe nedělal hrdinu, tak ten první gól měl být centrem na zadní tyč. Bylo to hodně velké štěstí. Při tom druhém mi gólman nechal asi dva metry místa a já to tam trefil."

Informace o horší obraně Vardaru nelhaly, záložník Sparty byl až překvapen. "Vzadu byli oproti útoku opravdu špatní. Hlavně co se týče pohybu."

A co říká na propadák Slavie, svého bývalého klubu, odkud odstartoval svou hvězdnou kariéru, během níž prošel Manchesterem United, Benfikou Lisabon a Laziem Řím? "Nezastírám, že jsme její porážku 0:3 přivítali!!! I když pro český fotbal je škoda, že do Ligy mistrů nepostoupí. Ty peníze v něm budou chybět," uvedl jednatřicetiletý hráč.

Poté, co se Sparta veřejně postavila proti tomu, aby si 'sešívaní' odložili sobotní utkání se Zlínem kvůli utkání ve Vigu, se jedná o další výrok vyostřující vztahy mezi dvěma největšími českými kluby.

Reklama

Související témata: