Hlavní obsah

Porto po emotivním šlágru zuřilo, Pepe reagoval fotkou cirkusu. Jurásek bránil kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoký šlágr portugalské fotbalové ligy opanovala Benfica Lisabon, která porazila FC Porto 1:0. Hodně vášní vyvolaly některé verdikty rozhodčího Joaa Pinheira, poražení hosté se vztekali. Za Benfiku byl na hřišti v závěru utkání od 86. minuty český obránce David Jurásek.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Obránce FC Porto Fábio Cardoso se diví vyloučení v zápase s Benfikou.

Článek

Porto šlo už v 19. minutě do deseti, obránce Fábio Cardoso poslal k zemi unikajícího Davida Nerese. Ve skluzu nejprve trefil míč, druhou nohou ale ve vzduchu podrazil soupeře. Pinheiro okamžitě vytáhl červenou kartu, VAR jeho rozhodnuté posvětil. Hosté nevěřili.

„Je normální dělat chyby. Dělám je já, moji hráči, soupeři taky. V minulé sezoně u nás doma byl vyloučen Eustaquio za dupnutí, teď byl ale taky přišlápnutý Galeno. Fábio Cardoso se dotkl míče, poté soupeře, v tom případě bych taky pochopil penaltu po zákroku (brankáře Benfiky) Trubina na Taremího. Skočí, dotkne se míče a pak Taremího,“ vyprávěl trenér Porta Sérgia Conceicaa. Víc se k výkonu rozhodčích nechtěl vyjadřovat.

V 34. minutě přišel ještě další sporný moment, obránce Porta David Carmo poslal k zemi Rafu Silvu, který se před něj dostával do brejku. Pinheiro mu dal žlutou kartu, VAR intervenoval, viděl potenciální vyloučení, ale hlavní rozhodčí na hřišti si zůstal stát za svým.

Hosté se ale cítili poškozeni a někteří hráči Porta pak posílali jízlivé vzkazy na sociálních sítích. Zraněný kapitán Pepe tam například umístil fotku cirkusu s klauny. „Proti všemu a všem. Hanba,“ vyťukal portský obránce Wendell. „Všechno je normální jako vždycky,“ přisadil si ironicky záložník Galeno.

„Jsme připraveni na tuto Benfiku, na všechny soupeře. Do konce zbývá 27 kol. Upřímně si myslím, že tady jsme mnohem víc vyhráli, než prohráli,“ podotkl kouč Conceicao.

„Potřásli jsme si rukou, pogratuloval mi k vítězství,“ líčil objetí s Conceicaem trenér Benfiky Roger Schmidt. „Je pro mě těžké hodnotit výkon rozhodčího. Neviděl jsem znovu zákrok, za který byla červená, ale myslím, že byla. A další faul na Rafu byl blízko červené. Myslím, že výkon rozhodčího i jeho verdikty byly v pořádku. Zápas nerozhodl,“ podotkl Schmidt.

V 86. minutě naskočil na hřiště v červených barvách Benfiky i český bek Jurásek, jenž se po zranění kotníku a měsíc a půl dlouhé absenci pozvolna dostává do tempa. Hlavičkou odvrátil jeden nebezpečný míč z pokutového území, v páté minutě nastavení okamžitě chránil kapitána Nicoláse Otamendiho, do kterého nevybíravě vlétl Francisco Conceicao. Dostal stejně jako Conceicao i Otamendi žlutou kartu.

Proti oslabenému soupeři rozhodl Ángel Di María. „Tenhle zápas se nehraje, ale vyhrává. Velký triumf,“ radoval se argentinský střelec. „Tenhle výsledek pro nás hodně znamená, je důležité porážet přímé soupeře v boji o titul,“ zmínil Schmidt.

Reklama