Hlavní obsah

Portugalský fotbalista Jota je nejdražší posilou al-Ittihádu

Aktualizováno

Držitele Zlatého míče Karima Benzemu a dalšího francouzského fotbalistu N'Gola Kantého následuje do al-Ittihádu portugalský křídelník Jota. O jeho odchodu informoval Celtic Glasgow, kterému úřadující vítěz saúdskoarabské ligy podle agentury Reuters za čtyřiadvacetiletého hráče zaplatí 25 milionů liber (689 milionů korun).

Foto: Fotobanka Profimedia

Portugalec Jota je novou posilou al-Ittihád.

Článek

Jota se díky tomu stal nejdražší posilou al-Ittihádu v historii. Benzema a Kanté přišli zadarmo po vypršení smlouvy v Realu Madrid respektive Chelsea.

Celtic na přestupu Joty výrazně vydělá, předloni ho koupil z Benfiky Lisabon za 7,5 milionu eur (178 milionů korun). Za glasgowský tým odehrál fotbalista celým jménem Joao Pedro Neves Filipe 83 zápasů, v nichž zaznamenal 28 gólů a 26 asistencí. Dvakrát s ním slavil ligový titul a jednou vítězství ve Skotském poháru. Smlouvu měl až do roku 2027.

S portugalskou reprezentací Jota ovládl evropské šampionáty do 17 i 19 let a získal stříbro na ME do 21 let. Za A-tým si nezahrál, i když byl v předběžné nominaci na mistrovství světa v Kataru.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články