Hlavní obsah

Anglická fotbalová reprezentantka Roebucková se zotavuje po mrtvici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglickou fotbalovou reprezentantku Ellie Roebuckovou před několika týdny postihla mozková mrtvice. Čtyřiadvacetiletá brankářka Manchesteru City, jež v roce 2022 získala s národním týmem zlato na mistrovství Evropy a loni stříbro na světovém šampionátu, o zdravotních problémech informovala na sociálních sítích. Fanoušky ujistila, že se díky lékařské péči zotavuje a nebude mít trvalé následky.

Foto: Profimedia.cz

Anglická fotbalová reprezentantka Ellie Roebucková

Článek

„Nějakou dobu jsem se necítila dobře,“ napsala Roebucková, která v této sezoně v klubu ani v národním týmu ještě nehrála. Vyšetření odhalilo, že utrpěla mrtvici týlního laloku, která může způsobit dvojité vidění, bolesti hlavy a ztrátu rovnováhy. „Naštěstí nedošlo k žádnému trvalému poškození funkce mozku nebo zraku,“ dodala.

Za sebou má týdny léčby a kontrolních vyšetření a zdá se, že je na cestě k úplnému uzdravení. „Je skvělé být zase s holkama, pracovat na rehabilitaci a hlavně se zase cítit normálně,“ uvedla Roebucková, jež dosud za národní tým odchytala jedenáct zápasů.

Reklama

Související témata:
Mrtvice