Hlavní obsah

Anglie žasne! Skotský tvrďák likvidačně sestřelil soupeře. Výsledek? Žlutá!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Likvidační zákrok a pouze za žlutou kartu?? Nejeden fanoušek se nad tvrdým faulem Scotta McTominaye v duelu Manchesteru United proti Brightonu pozastavil. Skotský středopolař vší silou přišlápl soupeři kotník a situace volala po červené kartě. K překvapení všech ale sudí Paul Tierney vytasil pouze žlutý kartónek, nad čímž nejen na Ostrovech zůstává rozum stát.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Skotský záložník Scott McTominay v duelu Manchesteru United proti Brightonu.

Článek

Premier League je dlouhou dobu označována za nejtvrdší fotbalovou soutěž. Rozhodčí zde nechávají volnější metr, mnohdy zdánlivě jasné fauly pouštějí, a především nováčci v dresech mužstev anglické nejvyšší soutěže zažívají těžké časy. Své by o tom mohl po nedělním duelu Brightonu proti Manchesteru United říct ekvádorský talent Moises Caicedo.

Teprve dvacetiletý záložník, který odkroutil teprve devátý duel v Premier League, sice vydržel na hřišti celých devadesát minut, přesto ale nechybělo mnoho k tomu, aby předčasně zamířil do útrob stadionu. Ve 25. minutě ho totiž hodně nevybíravým způsobem fauloval domácí Scott McTominay, který si kopl míč daleko od kopačky a místo hracího předmětu tak tvrdě přišlápl soupeřův kotník.

Nehezky vypadající moment skončil pádem na zem, na které se zraněný Caicedo zdržel necelé dvě minuty. Hlavní sudí Paul Tierney se rozhodl situaci vyřešit po svém a skotskému reprezentantovi udělil pouze žlutou kartu, čímž překvapil dost možná většinu přítomných. Za pravdu dalo jednačtyřicetiletému rozhodčího i video.

Skotský tvrďák McTominay sice unikl vyloučení, přesto se likvidační zákrok stal po zápase často probíraným tématem nejen na sociálních sítích. Mnozí situaci přirovnávali k nedovolenému zákroku Martina Cedidly na slávistického špílmachra Ewertona, za který prvně jmenovaný rovněž vyfasoval žlutý trest.

„Jasná červená karta, jak to, že to není červená?" podivoval se jeden z uživatelů Twitteru. „McTominay opět ukázal, že hraje za hranou. Jak to mohla být žlutá karta?" nevěřil vlastním očím další člověk.

Reklama