Hlavní obsah

Arsenal poslal Pépého na hostování do Nice, může si zahrát i proti Slovácku

Někdejší rekordní posila Arsenalu Nicolas Pépé stráví tuto sezonu na hostování ve francouzské fotbalové lize v dresu Nice bez opce na přestup. V londýnském klubu, kam přišel v roce 2019 za 72 milionů liber (dvě miliardy korun) z Lille, se sedmadvacetiletý útočník neprosadil podle očekávání a v dosavadních třech zápasech nového ročníku se na hřiště nedostal vůbec. V dresu Nice se může představit i proti Slovácku, které bude jedním ze soupeřů francouzského celku ve skupině Evropské konferenční ligy.

Foto: Sport.cz

Útočník Nicolas Pépé v dresu Arsenalu.

Článek

Pépé přišel do Arsenalu s vizitkou kanonýra. Za Lille nastřílel v 79 zápasech 37 gólů, v poslední sezoně před přestupem dal v lize 22 branek a přidal 11 asistencí. V londýnském klubu podepsal smlouvu do roku 2024, do základní sestavy trenéra Mikela Artety se ale trvale neprosadil. Ve 112 startech nasbíral 27 tref.

"Snažil se s tím (cenovkou) vypořádat, co nejlépe to šlo. Nemůže za to, kolik za něj klub zaplatil," řekl dnes novinářům Arteta. "Potřebuje hrát, mluvili jsme o tom spolu. To mu teď nemohu zaručit. Rozhodli jsme se, že pro obě strany bude nejlepší, když ho pustíme jinam."

Arsenal i bez reprezentanta Pobřeží slonoviny všechny tři zápasy v nové sezoně vyhrál a vede tabulku Premier League. Nice je naopak po třech duelech bez vítězství a v tabulce francouzské ligy je na 16. místě.

Reklama