Hlavní obsah

Arsenal si pojistil kapitána Ödegaarda do roku 2028

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán fotbalistů Arsenalu Martin Ödegaard prodloužil s londýnským klubem smlouvu do roku 2028. „Kanonýři“ to oznámili na svém webu. Podle médií se čtyřiadvacetiletý norský záložník díky nové smlouvě stal nejlépe placeným hráčem Arsenalu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Martin Ödegaard prodloužil s londýnským klubem smlouvu do roku 2028

Článek

„Podepsat novou smlouvu pro mě bylo opravdu snadné z mnoha důvodů,“ řekl Ödegaard. „V první řadě to, co teď s klubem prožívám je něco mimořádného a já chci být u toho. Moc se těším na to, co přijde. Našel jsem místo, kde se mohu opravdu usadit a nazývat ho svým domovem.“

Ödegaard působí v Arsenalu od předloňského ledna, kdy přišel na hostování z Realu Madrid. Loni v srpnu londýnský celek kapitána norské reprezentace získal nastálo za 30 milionů liber (asi 890 milionů korun).

Ofenzivní záložník debutoval už jako patnáctiletý v norském A-týmu a v šestnácti přestoupil ze Strömsgodsetu do Realu s vizitkou obrovského talentu. V madridském velkoklubu se však Ödegaard neprosadil a zasáhl jen do 11 utkání. Před příchodem do Arsenalu hostoval v Heerenveenu, Arnhemu a San Sebastianu.

Reklama

Související témata: