Hlavní obsah

Aubameyang byl za další porušení disciplíny zbaven funkce kapitána Arsenalu

Fotbalista Pierre-Emerick Aubameyang už není kapitánem Arsenalu. Londýnský klub zbavil dvaatřicetiletého útočníka této funkce kvůli dalšímu disciplinárnímu prohřešku. Reprezentant Gabonu rovněž chybí v nominaci na středeční zápas anglické ligy s městským rivalem West Hamem.

Foto: David Klein, Reuters

Útočník Pierre-Emerick Aubameyang už není kapitánem Arsenalu.

Článek

Aubameyang chyběl týmu už při sobotním vítězství 3:0 nad Southamptonem. Podle médií minulý týden po domluvě s klubem odcestoval do Francie, ale vrátil se o den později, než měl. Bývalý kanonýr Dortmundu kvůli jinému porušení disciplíny nezasáhl do březnového londýnského derby s Tottenhamem.

"Očekáváme od našich hráčů, zejména od kapitána, že budou pracovat v souladu s pravidly a standardy, které jsme všichni nastavili a odsouhlasili," uvedl Arsenal na klubovém webu.

Aubameyang, který je po loňském prodloužení smlouvy nejlépe placeným fotbalistou "Kanonýrů", v této sezoně zaznamenal v 15 soutěžních utkáních sedm gólů a dvě asistence. Svěřenci trenéra Mikela Artety jsou po 16 kolech Premier League na šestém místě tabulky.

"Tohle rozhodnutí jsme udělali, protože je správné a v souladu se zájmy klubu. Aubameyang ho musel akceptovat," řekl Arteta na tiskové konferenci. "Od chvíle, kdy Arsenal trénuju (prosinec 2019), s ním mám dobré vztahy. Proto je to bolestivé," přidal španělský kouč.

Neoznámil, kdo bude novým kapitánem Arsenalu. "Máme různé adepty. V minulém utkání byl kapitánem Alexandre Lacazette. Je tu i Granit Xhaka, které nosil pásku předtím. Je to nepříjemná situace a nechceme udělat unáhlené rozhodnutí. Ale máme opravdu silnou skupinu lídrů," dodal Arteta.

Reklama

Související témata: