Hlavní obsah

Barcelona zaplatila Arsenalu třetinu stadiónu. Za osm posil dala čtyři a půl miliardy

Londýn

Zatím poslední letní posila fotbalistů Barcelony - belgický obránce Thomas Vermaelen - vyšel katalánský celek na 15 miliónů liber (asi 510 miliónů korun). Osmadvacetiletý zadák se stal už osmou známou tváří, která od přelomu tisíciletí zamířila na Camp Nou. Britský deník Metro spočítal, že Barcelona zaplatila svému anglickému rivalovi na odstupném už více než 135 miliónů liber (asi 4,6 miliardy korun). Tato suma pokrývá více než třetinu ceny stadiónu Emirates.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Belgický obránce Thomas Vermaelen už pózuje v dresu Barcelony.

Článek

Transfery mezi Barcelonou a Gunners jsou v posledních letech stále intenzivnější. Z Arsenalu v posledních čtrnácti letech přestoupili do Barcelony Marc Overmars, Emmanuel Petit, Giovanni van Bronckhorst, Thierry Henry, Alexandr Hleb, Alex Song, Cesc Fábregas a naposledy v sobotu Vermaelen.

Jen jejich prodejem anglický klub, kde působí i reprezentační kapitán Tomáš Rosický, zaplatil 34,6 procent svého stadiónu Emirates, jenž byl otevřel v roce 2006 a celkem stál okolo 390 miliónů liber (asi 13,3 miliard korun).

V tomto letním přestupovém období se však obchodovalo i opačným směrem, protože Kanonýři získali z Barcelony za 30 miliónů liber chilského útočníka Alexise Sáncheze. Od něj si hodně slibuje manažer Arséne Wenger, který Sáncheze pasuje do role nástupce Dennise Bergkampa.

Reklama

Související témata: