Hlavní obsah

Bednář věří, že jeho vítězný gól West Bromwich nastartuje

PRAHA

Český reprezentační útočník Roman Bednář se v neděli rozhodujícím gólem postaral o to, že jeho tým West Bromwich Albion v 18. kole slavil vítězství po dlouhých třech měsících v nejvyšší fotbalové anglické lize, když doma vyhrál nad Manchesterem City 2:1. „Tyto tři body byly ohromně důležité. Věřím že nám pomohou k tomu, abychom tabulkou začali stoupat výš,“ řekl Bednář.

Článek

Bednář se objevil v obrovské šanci již po půlhodině utkání, jeho pokus skončil na tyči. V první půli se tak diváci nedočkali. V té druhé potom otevřel skóre domácí Luke Moore, jenž úspěšnou trefou rozvlnil síť soupeře poprvé od svého přestupu z Aston Villy. Smolný okamžik pro domácí přišel v 84. minutě, když si nešťastně vsítil vlastní gól Brunt.

Když už to vypadalo, že se budou body dělit, přišla osudová chvíle pro českého forvarda Bednáře. Ten ve třetí minutě nastavení hlavou rozhodl o tom, že tři body zůstanou doma. „Jestli se chceme vymanit z problémů, potom musíme být úspěšní v našich domácích zápasech. Hodně jsme se v tomto utkání snažili a myslím si, že jsme si tři body zasloužili,“ prozradil Bednář.

West Bromwichi chybí k vymanění se ze sestupových vod ještě čtyři body, přesto kouč posledního celku Tom Mowbray zbraně neskládá. „V posledních minutách jsme dostali už tolik gólů. Říkal jsem si proto, že pokud někdo vyhraje, bude to City. Ale dali jsme do toho všechno. Bednář si rozhodující gól určitě zasloužil,“ nechal se slyšet Mowbray na serveru sportsillustrated.cnn.com.

„Už jsem se chystal Bednáře ze hřiště stáhnout a nahradit ho Jonathanem Greeningem. Ten si ale stěžoval na dvojité vidění, a tak jsme museli naše plány pozměnit. Jsem nakonec šťastný, že jsme ke střídání nesáhli,“ těšilo Mowbraye vystoupení českého reprezentačního forvarda.

Žádnou radostí naopak podle očekávání po utkání neoplýval trenér City Hughes. „Abych byl upřímný, nezasloužil si vyhrát nikdo. Nehráli jsme nijak dobře a nedokázali jsme se nijak pořádně prosadit,“ řekl kouč týmu z Manchesteru. „V lize je tolik týmů, které si koukají přes rameno a celých čtrnáct týmů si nemůže být jisto svou pozicí,“ dodal.

Reklama

Související témata: