Hlavní obsah

Bláznivá přestřelka hitem víkendu. Chelsea? V něčem lepší než Arsenal, prohlásil Guardiola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premier League má za sebou jeden z nejlepších zápasů poslední doby, možná historie. Remíza Chelsea s Manchesterem City 4:4 nabídla snad vše, co si může fotbalový fanoušek přát. Ale zatímco na straně Chelsea panuje i díky srovnání v nastavení spokojenost, obhájci titulu nejsou v názorech jednotní.

Foto: Dylan Martinez, Reuters
Článek
Fotogalerie

„Bylo to skvělé, Premier League ve své nejlepší podobě. O zápase se bude mluvit ještě dlouho. Fantastické utkání a je správné, že Chelsea dala vyrovnávací gól. Vím, že fanoušci Man City budou zklamaní, ale prostě mi přišlo správné, že tento bláznivý duel neměl vítěze,“ glosoval pro BBC nedělní šlágr bývalý hráč Liverpoolu Jamie Carragher.

Skóre se přehupovalo z jedné strany na druhou. Poločas skončil 2:2, Manchester celkem třikrát vedl, ale nakonec v nastavení srovnal z penalty jen před pár měsíci hráč City Cole Palmer. Takové příběhy píše snad jen fotbal.

„Proto vždycky říkáme, že Premier League je nejlepší na světě. Chceme dokázat něco výjimečného a takhle musíme hrát. Vstřelili jsme čtyři góly nejlepšímu týmu planety. Je dobré jít do reprezentační pauzy takhle,“ pochvaloval si kouč domácích Mauricio Pochettino.

„V Anglii jsou nadstandardní hráči. Jsem za výsledek rád. Byli jsme blízko triumfu, ale myslím, že remíza je spravedlivá. Vždy musím přemýšlet na tím, co můžeme udělat, abychom se zlepšili. Nestane se, že bychom přijeli na Chelsea a vyhráli 7:0. Oni jsou v přestavbě, nemáme si na co stěžovat,“ konstatoval kouč hostí Pep Guardiola.

Chelsea opravdu chválil, hlavně středovou trojici Enzo, Gallagher a Caicedo. „Jsou tak nebezpeční. Byli mnohem lepší než Arsenal. Mají rychlost, fyzičku. Do mezinárodní přestávky jdeme na čele ligy, což jsem po nedávné porážce od Arsenalu nečekal,“ usmíval se Guardiola.

Jenže ne všichni s jeho názorem souhlasí. Například středopolař City Rodri prohlásil, že od obhájce titulu nešlo vůbec o dobrý výkon. „Tým je vyčerpaný, dopustili jsme se mnoha chyb, kterých Chelsea dokáže díky svým hráčům využít. Bláznivé utkání, jen toto není typ hry, který se nám líbí,“ podotkl španělský záložník.

Podle Carraghera se ukazuje, že „nová“ Chelsea se dokáže připravit na velké týmy. Stále však není na úrovni, aby mohla v Premier League bojovat o přední příčky.

„Když se dostane do tempa, umí to rozjet. Ale nemyslím, že hráči City by blížili svému nejlepšímu výkonu. Chelsea byla na své poměry fantastická, ale stejně to skončilo 4:4. To zřejmě ukazuje propast mezi oběma týmy,“ podotýká současný expert BBC.

A na závěr trochu faktů. Bylo to poprvé od března 2008 a duelu s Tottenhamem (4:4), co Chelsea vstřelila i inkasovala více než čtyři góly v jednom ligovém zápase, pro City dokonce od ledna 1961 (4:5 s Arsenalem). No a minimálně čtyři branky na obou stranách zažil Pep Guardilo vůbec premiérově ve své trenérské kariéře.

Reklama