Hlavní obsah

Blbý a blbější. Z Arsenalu si po prohře utahují

Londýn

V hledišti Emirates stadium zhlédly sobotní šlágr Premier League hvězdy filmového hitu Blbý a blbější, komici Jim Carrey a Jeff Daniels. A fotbalisty Arsenalu inspirovali natolik, že v duelu s Manchesterem United (1:2) vystřihli vlastní komediální show. Nesla název Jak hloupostí prohrát zápas, v němž máte jasně navrch.

Foto: Toby Melville, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vpravo) se raduje z branky, kterou do vlastní sítě Arsenalu vstřelil Kieran Gibbs. Vlevo smutný Calum Chambers.

Článek

„Byla v tom velká symbolika. Jim Carrey přijel do Londýna představit pokračování snímku Blbý a blbější, stavil se na Emirates a duch tohoto filmu jako by vstoupil do hráčů Arsenalu," napsal s ironií fotbalový server goal.com.

I Carrey se prý musel dobře bavit při vedoucí brance United z 56. minuty. Po centru Younga se na hranici malého vápna srazili obránce Gibbs s gólmanem Szczesnym, a když se Gibbs chystal na nohy, srazil do vlastní branky střelu Valencii. Náskok pak navýšil krátce před koncem z brejku Rooney, v nastavení už jen snížil parádní ranou Giroud. Tomáš Rosický do duelu nezasáhl.

Manko na Chelsea narůstá

„Soupeře jsme přehrávali, je smutné, že nemáme ani bod. Zasloužili jsme si tři," uvedl trenér Arsenalu Arséne Wenger. Není to poprvé, kdy jeho tým na podzim výsledkově propadl, přestože měl herní převahu i více šancí.

Gunners také kvůli tomu prožívají nejhorší vstup do Premier League od podzimu 1982. Tehdy získali ve dvanácti kolech (v přepočtu na nynější tříbodový systém) patnáct bodů, nyní mají jen o dva více. Na vedoucí londýnskou Chelsea už nabrali manko patnácti bodů!

S Arsenalem to jde z kopce od květnového triumfu v Anglickém poháru a fanouškům už dochází trpělivost. Po sobotním utkání vyprovodil mužstvo do kabin pískot desetitisíců diváků, následně před tiskovým střediskem rozvinula skupinka příznivců transparent „Už je toho dost - Wenger ven".

Není vyloučeno, že francouzský kouč svoji 19. sezónu v Arsenalu nedokončí.

Vyhodí letos Arsenal trenéra Wengera?
Ano, stihnou to ještě do konce roku
24,8 %
Ano, ale až po sezóně
12,3 %
Ne, Francouz má jistou pozici
62,9 %
Celkem hlasovalo 12014 čtenářů.

Reklama

Související témata: