Hlavní obsah

Boží mlýny melou? Grealish se během titulových oslav opřel do hráče, který teď terorizuje obrany Premier League

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Klíčové bylo, že trenér brzy vystřídal Riyada (Mahreze). Včera hrál jako Miguel Almirón...,“ prohlásil necitlivě den po titulovém obratu v květnu na hřišti Aston Villy křídelník Manchesteru City Jack Grealish. A Paraguayec Almirón jako by se zavázal, že anglickou hvězdu donutí jejích nevlídných slov v současné sezoně litovat. 28letý záložník Newcastlu United hraje zatím jako z partesu a zastiňuje tak valnou většinu hráčů v Premier League - mimo jiné také Grealishe, který po loňském přestupu do Manchesteru nadále spíše paběrkuje.

Foto: David Klein, Reuters

Záložník Newcastlu Miguel Almirón slaví vstřelenou branku ve vítězném utkání proti Tottenhamu.

Článek

Grealishova slova, vyřčená zajisté s nadsázkou a dost možná za částečného alkoholového opojení, jako by Almiróna namotivovala k nejlepším výkonům za celou dobu jeho působení v Anglii. Záložník Newcastlu se z pozice pravého křídla prosadil zatím šestkrát a už teď se tak jedná o jeho gólově nejpovedenější sezonu v Premier League, kde působí od zimy 2018. Naposledy se trefil po pěkné individuální akci v nedělním utkání na hřišti Tottenhamu, který Newcastle zvládl poměrem 2:1.

Překrásnou branku vstřelil například z hranice vápna v předcházejícím mači proti Evertonu, gól dal i proti Grealishově City. „Od prvního dne, co ho koučuji, pracuje tvrdě a na sto procent. Je to skvělý týmový hráč a konečně se mu dostává uznání, které si zaslouží," nešetří chválou na adresu Almiróna jeho trenér Eddie Howe.

„Jediné, co od něj vyžaduji je, aby nic nekomplikoval a hrál tak, jak je mu to vlastní. Hlavně si musí dále užívat každou minutu na hřišti, což pro něj zatím není problém," dodal spokojeně Howe. A mezitím, co si paraguayský šikula užívá svoji nejlepší sezonu v nejpopulárnější lize světa, jeho kritik Grealish se marně snaží trvale prosadit mezi opory celku Pepa Guardioly. Dokáže se tak Angličan, kterého si Citizens pořídili před minulou sezonou za astronomických 100 milionů liber z Aston Villy, alespoň přiblížit výkonům muže, o němž se ještě před pár měsíci vyjádřil značně pohrdavě? Nebo trvalou stopu v Manchesteru nezanechá?

Reklama

Související témata: