Hlavní obsah

Brankář v Premier League vstřelil historický gól a pak se rozplakal: Doufám, že jsi v nebi slavil, tati

Londýn/Praha

Gólman Liverpoolu Alisson Becker se v zápase 36. kola anglické Premier League proti West Bromu zapsal do historie. Liverpool byl v těžké situaci, s předposledním týmem soutěže hrál vyrovnaný zápas, což mu znesnadňovalo boj o postup do Ligy mistrů, jenže v 93. minutě přišla chvíle, na kterou brazilský brankář nikdy nezapomene.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Střelec gólu brankář Alisson (vlevo) a Roberto Firmino se radují, Liverpool vyhrál.

Článek
Fotogalerie

Alisson se totiž stal prvním gólmanem v historii Premier League, který skóroval hlavičkou, a také prvním, který vstřelil gól vítězný. V 93. minutě rozhodl o vítězství Liverpoolu nad West Bromwichem 2:1. Reds se tak v tabulce dostali pouhý bod za čtvrtou Chelsea.

„Takové věci nejdou vysvětlit. Teď bych nemohl být šťastnější," uvedl 28letý gólman stanici Sky Sports. Viděl jsem, že míč jde ke mně, snažil jsem se naběhnout do dobré pozice, stáhnout s sebou obránce, abych uvolnil jednoho ze spoluhráčů. Ale nikdo se mnou nešel, a já jsem měl to štěstí a požehnání, že jsem mohl skórovat," popisoval průběh gólové akce.

Gólmana po utkání chválil kouč Jürgen Klopp, který jeho trefu označil za nejlepší, jakou kdy od brankáře viděl, ale také jeho spoluhráči. „Skvělá hlavička! Nikdy se nevzdáváme! Dobrá práce, kluci," chválil zraněný kapitán Henderson. „Nikdy jsem nic takového neviděl," s úsměvem na tváři komentoval obránce Alexander-Arnold, který Alissonovi na hlavičku nahrával.

Brazilský gólman svou premiérovou trefu v Premier League věnoval svému tragicky zesnulému otci, který se začátkem roku utopil nedaleko své chaty v Lavras do Sul. Kvůli covidovým opatřením se s ním nemohl ani rozloučit na pohřbu. "Doufám, že to otec viděl. Jsem si jistý, že se spolu s Bohem po boku radovali a slavili," uvedl dojatý Alisson.

Liverpool se ve zbývajících dvou kolech Premier League utká s Burnley a Crystal Palace a má ještě reálnou šanci zabojovat o účast ve skupinové fázi Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: