Hlavní obsah

Brazilský obránce Silva po čtyřech letech skončí v Chelsea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilský fotbalista Thiago Silva uzavře po této sezoně své působení v Chelsea. Devětatřicetiletý obránce, jenž v londýnském klubu hraje čtyři roky, to dnes oznámil v emotivním vzkazu fanouškům. Kde a zda bude pokračovat v hráčské kariéře, neupřesnil, nechal si ale otevřené dveře k návratu do Chelsea v jiné roli.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Thiago Silva z Chelsea

Článek

„Sbohem je pro ty, kteří odcházejí a nevrátí se. Já mám v úmyslu jednou přijít zpět,“ řekl Silva ve videovzkazu. „Chelsea pro mne znamená hodně. Přišel jsem sem s tím, že zůstanu jeden rok, a nakonec z toho byly čtyři roky. Je těžké se loučit za normálních okolností, ale když je v tom vzájemná láska, je to ještě těžší. Mohu jen říct: děkuji,“ dodal.

Silva do Chelsea přišel v roce 2020, poté co mu vypršela smlouva v Paris Saint-Germain. S klubem se hned v první sezoně radoval z triumfu v Lize mistrů, vloni v únoru prodloužil smlouvu do letošního léta. Celkem zatím odehrál v dresu Blues 151 soutěžních zápasů, v této sezoně nastoupil k 34 utkáním.

Bývalý hráč Fluminense má také titul s AC Milán z roku 2011. S brazilskou reprezentací Silva vyhrál v roce 2019 jihoamerický šampionát a na mistrovství světa 2022 v Kataru vedl národní tým jako kapitán. Ve sbírce má také olympijské stříbro a bronz.

Související témata: