Hlavní obsah

Veletoče u Bayernu. Oddechli si, že odchází. Teď se za kouče sepisují petice: Zůstaň!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověk míní, fotbal mění. Pozoruhodné názorové veletoče se dějí u jednoho z nejslavnějších klubů světa. V únoru si fandové Bayernu Mnichov oddechli, že po sezoně opustí rozklížený tým Thomas Tuchel. Nyní se objevují jména jeho nástupců a příznivci nejslavnějšího německého klubu obracejí. Za setrvání trenéra sepisují petice.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters/Angelika Warmuth

Thomas Tuchel v Bayernu končí. Kdo ho nahradí?

Článek

„Jako fanoušci chceme zdůraznit, že Thomas Tuchel je správný muž pro FC Bayern, proto zakládáme petici s nadějí, že upozorníme média a především šéfy našeho klubu,“ stojí v internetové žádosti, která má po víkendu tisíce signatářů. A přibývají další.

Petice se objevila poté, co se rozšířily zprávy o jménech, která mohou Tuchelův flek zaujmout. Spekuluje se o Unaiovi Emerym z Aston Villy a především současném trenérovi rakouské reprezentace Ralfu Rangnickovi, který jednání s Bayernem už potvrdil.

„Bayern mě kontaktoval a já jsem o tom informoval svaz. Náš vztah je založen na maximální důvěře,“ uvedl Rangnick pro web 90minuten.at.

Rangnick se vypracoval v kapacitu, která umí rozvíjet mladé fotbalisty. Brýlatý odborník pracoval v Salcburku nebo Lipsku. Trénoval i Hannover, Schalke nebo Stuttgart. Poslední klubovou štací před nástupem k rakouské reprezentaci byl Manchester United, kde nedopadl příliš slavně. Měl napjatý vztah s hvězdným Cristianem Ronaldem, United vycouvali z anglické špičky.

Možná i proto fandové Bayernu zpozorněli. Petice s názvem „Chceme Thomase Tuchela a žádného Rangnicka“ se podepisuje ve chvíli, kdy se Bayern chystá na úvodní semifinále Ligy mistrů, v němž úterý přivítá Real Madrid.

„Kolem Tuchela byla negativní medializace. I přes to, že jeho tým sužovala zranění, dovedl tým do semifinále,“ uvádějí autoři petice. „Bayern by měl být rád, že má vynikajícího kouče, se kterým je šance uspět vyšší než u zmíněných kandidátů.“

Jde o poměrně zajímavý vývoj. Od začátku roku se spekulovalo, zda Tuchel neopustí bavorský velkoklub. Bayern v dostizích o bundesligový titul zaostával za Leverkusenem. Veřejně tým zkritizovala opora Thomas Müller, sám Tuchel leckdy vystupoval až rezignovaně a v únoru ohlásil plánovaný odchod.

Teď už je jisté, že Leverkusen po 11 letech ukončí nadvládu Bayernu nad německou bundesligou. Tuchelův soubor ale napravuje dojem na mezinárodní scéně. Ve vyřazovací fázi Ligy mistrů vyřadil Lazio s Arsenalem a nyní sahá po finále.

Kdo ví, zda by postup a veřejné zastání fanoušků nezviklalo Tuchela, aby zůstal. Nebyl by prvním koučem špičkového velkoklubu, který by názor přehodnotil. Počátkem roku Xavi oznámil, že se po sezoně rozloučí s Barcelonou. V minulých dnech si ale vše rozmyslel a Barcu povede i v příští sezoně.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články