Hlavní obsah

Budoucí hvězda? Nejmladší kapitán v historii Liverpoolu školil obranu Shrewsbury

Liverpool/Praha

Mladíci Liverpoolu vydřeli v úterý proti Shrewsbury postup do osmifinále Anglického poháru po vítězství 1:0. Zatímco družina Jürgena Kloppa si na dovolených užívala zasloužený odpočinek, liverpoolský výběr do 23 let vedl do odvetného utkání jako kapitán devatenáctiletý fotbalista Curtis Jones. A mládežnický reprezentant Anglie byl při chuti, proti obraně třetiligového soupeře předvedl několik drzých a pohledných akcí.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Devatenáctiletý fotbalista Liverpoolu Curtis Jones nastoupil k utkání FA Cupu proti Shrewsbury s kapitánskou páskou.

Článek

V 19 letech kapitánem Reds? Liverpoolský rodák Curtis Jones se i díky málo vídané shodě okolností a nástupu ,,třiadvacítky" stal v úterý večer historicky nejmladším mužem s kapitánskou páskou v historii prvního týmu. Kouč výběru do 23 let Neil Critchley neměl, co se týče zkušeností, příliš na výběr. Volba tak padla na Jonese, který v minulém kole poháru nádherným gólem vyřadil Everton a v letošním ročníku si připsal také 19 odehraných minut v Premier League.

Mládežnický reprezentant divákům na Anfield několikrát dokázal, že trenér ukázal na správného muže a že naděje, které do něj vedení Liverpoolu do budoucna vkládá, mají své opodstatnění. V prvním poločase se například pokusil parádní kličkou projít skrz obránce Ro-Shauna Williamse.

Pohlednou rabonou pak Jones centroval balon a zakončoval jednu z rychlých liverpoolských akcí. Branky se ale domácí dlouho nemohli dočkat, a tak se duel rozhodoval až v druhém poločase. Fanouškům zatrnulo v 59. minutě, kdy hostující Shaun Whalley zblízka dostal míč do branky, ale gól byl po zásahu videorozhodčího odvolán kvůli ofsajdu.

Dopředu avizovaná dovolená pro áčko a sázka na mladíky nakonec Liverpoolu vyšla. Reds si po úvodní remíze 2:2 připsali před vlastními fanoušky vítězství 1:0 a postup díky kurióznímu vlastnímu gólu Williamse z 75. minuty. V osmifinále Anglického poháru se Liverpool střetne s londýnskou Chelsea.

Reklama

Související témata: