Hlavní obsah

Carrick končí, po Rangnickově příchodu v Manchesteru United působit nebude

Dočasný trenér fotbalistů Manchesteru United Michael Carrick v klubu po příchodu nového kouče Ralfa Rangnicka působit nebude. Bývalý anglický reprezentant oznámil, že odchází.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Michael Carrick

Článek

Čtyřicetiletý Carrick v United pracoval jako asistent Oleho Gunnara Solskjaera. Po odvolání norského trenéra a někdejšího spoluhráče z manchesterského celku se týmu ujal jako dočasný kouč. Rudí ďáblové si pod Carrickovým vedením zajistili výhrou nad Villarrealem postup do osmifinále Ligy mistrů, v Premier League remizovali s vedoucí Chelsea a ve čtvrtek porazili 3:2 Arsenal.

A právě po výhře nad londýnským soupeřem Carrick o odchodu informoval. "Nebylo to snadné rozhodnutí. Ale myslím, že je to tak správně a lépe jsem se rozloučit nemohl," řekl v rozhovoru pro Amazon Prime.

"Bylo to jen moje rozhodnutí. Je potřeba respektovat klub i nového trenéra, takže myslím, že jsem udělal správnou věc," řekl Carrick, který jako hráč s United pod vedením slavného trenéra Alexe Fergusona získal pět titulů.

Hráčskou kariéru Carrick ukončil v roce 2018 a okamžitě v klubu začal pracovat jako trenér, když si ho do realizačního týmu vzal tehdejší kouč José Mourinho. "Mrzí nás, že odchází, ale jeho rozhodnutí respektujeme a má naše upřímné poděkování i přání toho nejlepšího. Patnáct let pro nás odváděl skvělou práci jako hráč i trenér," uvedl sportovní ředitel United John Murtough.

Reklama

Související témata: