Hlavní obsah

Čech si rýpl do Arsenalu a zastal se Gallase

PRAHA

Zápasy dvou londýnských týmů Chelsea a Arsenalu jsou pokaždé obrovským hitem anglické Premier League. Jenže ten nedělní, kdy na sebe obě mužstva narazí v rámci patnáctého kola, slibuje ještě pikantnější menu. Částečně se o to přičinil i český gólman Chelsea Petr Čech. Ten se totiž postavil za slova obránce Arsenalu Williama Gallase, který v minulém týdnu podrobil ostrou kritikou poměry v týmu Gunners.

Článek

Francouzskému zadákovi se mimo jiné nelíbily vztahy uvnitř kabiny, kdy se hráči mezi sebou často hádají. Opřel se i do mladších hráčů, kteří se podle něj nedokáží vyrovnat s tlakem a nejeví dostatek touhy obětovat se pro úspěch týmu. Gallasova slova popudila manažera Arsenalu Arséna Wengera, který hráči udělil pokutu ve výši dvoutýdenního platu a zbavil jej kapitánské pásky. Gallas navíc nebyl ani nominován k následnému zápasu s Manchesterem City.

Jako by Arsenal neměl už tak svých problémů dost, rýpl si do něj v souvislosti s Gallasovým prohlášením i Petr Čech, gólman konkurenční Chelsea, která právě v neděli změří s Kanonýry síly. Reprezentační brankář prohlásil, že slovům jednatřicetiletého obránce plně důvěřuje.

Čech: Gallas vždy otevřeně říká, co si myslí

„Williama dobře znám a když to říká, pak je to pravda. Musel být značně frustrovaný, když se o poměrech v klubu rozhodl promluvit veřejně,“ řekl Čech deníku The Sun. „Je typem člověka, který vždy otevřeně říká, co si myslí. A to je důvodem, proč se na něj lidé divně koukají. Jeho slova ale vycházejí ze srdce,“ pokračoval Čech, který s Gallasem strávil v Chelsea dva roky.

Reprezentační gólman přesto nesouhlasí s tím, aby se podobné konflikty řešily přes média. Podle Čecha by se je každý tým měl snažit vyřešit uvnitř kabiny. „William je skvělý člověk a fotbal vášnivě prožívá. Ale nesouhlasím s tím, aby hráči o věcech, které se udály v šatně, mluvili veřejně.“

Arsenal nyní ztrácí na Chelsea deset bodů a pokud by v neděli neuspěl, s myšlenkami na titul by se mohl rozloučit. „Jestli nevyhraje, je ze hry venku. Vymazat ztrátu třinácti bodů je v Premier League skoro nemožné,“ prohlásil otevřeně Čech, který tuší, proč Gunners za anglickou špičkou nyní zaostávají. „Hrají sice krásný fotbal, ale když se jim začne nedařit, nejsou schopni zabojovat a přidat na důrazu.“

Reklama

Související témata: