Hlavní obsah

Češi ve West Hamu válí. Další gól? Mohlo jich být i víc, řekl Souček. Coufal má třetí asistenci za sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazný příspěvek dodali West Hamu čeští fotbalisté. V poslední době pravidelně, sluší se doplnit. Obránce Vladimír Coufal asistoval v utkání proti Sheffieldu United u první branky Jarroda Bowena, záložník Tomáš Souček přidal druhý gól a Kladiváři porazili nováčka v sedmém kole Premier League 2:0. „Každý zápas v Premier League je těžký a každý bod se počítá. Jsme šťastní, že jsme teď získali tři,“ radoval se Souček v rozhovoru pro klubovou televizi, kdy čeští reprezentanti odpovídali společně.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Český záložník Tomáš Souček z West Hamu po výhře nad Sheffieldem United.

Článek

Pokud se na české duo ve West Hamu v posledních týdnech objeví nějaká kritika, je fakt mimo mísu. Pracanti z Havlíčkova Brodu a Ludgeřovic válí, pevně se drží v ideální základní jedenáctce, kladně se zapisují do statistik. Jsou důležitými muži party trenéra Davida Moyese.

Coufalovi patří pravá strana, kmitá po ní a sype do vápna pobídky pro spoluhráče. Potřetí za sebou v zápase Premier League nahrál na gól. „Je to fajn, ale teď konečně pomohla ta asistence k vítězství,“ prohodil jednatřicetiletý bek s odkazem, že předchozí gólové nahrávky přišly proti Manchesteru City a Liverpoolu, kdy v obou případech West Ham prohrál.

Souček se během deseti dní trefil ve čtyřech zápasech už potřetí. V pokutovém území přebral přihrávku od Michaila Antonia a levačkou procpal míč do sítě. „Levačku má dobrou, je obounohý,“ culil se Coufal.

„Jsem rád, že jsem dal gól, i když jsem zakončoval levou nohou. Musím poděkovat Michailovi, protože mi dal skvělou přihrávku. Mohl jsem dát víc branek, protože jsem měl mnoho hlaviček v pokutovém území. Za góly jsem rád, ale nejdůležitější jsou výhry,“ řekl k poslední trefě i gólově plodnému období záložník s osmadvacítkou na zádech, který se v týdnu trefil i v domácím poháru proti Lincolnu (1:0) a předtím v Evropské lize proti celku TSC Bačka Topola (3:1).

Souček se podílel i na první gólové akci, ze středu pole vyslal přihrávku asistujícímu českému kumpánovi právě on. Potvrdil i svou sílu ve hře hlavou, proti Sheffieldu vyhrál šest z osmi vzdušných soubojů.

Ve West Hamu si všichni pochvalovali, že po porážkách s giganty, tedy Manchesterem City a Liverpoolem, zase naskočili do vítězného módu. „Je to velmi důležité. Ale třeba předtím na Liverpoolu jsme hráli docela dobře, mohli jsme tam i vyhrát,“ zmínil Souček. Kladiváři aktuálně figurují s třinácti body na sedmém místě.

V pondělí to pak bude přesně tři roky, co Coufal přišel do londýnského klubu. „Je to velmi rychlé, čas letí, jsem o tři roky starší,“ usmíval se český krajní obránce. „Jsem s těmi třemi roky velmi spokojený. Vyhráli jsme Konferenční ligu, skončili jsme šestí a sedmí v Premier League, potřetí za sebou jsme v pohárech,“ vyjmenoval cenné počiny. „Udělal pro West Ham obrovské věci,“ ocenil ho Souček.

Reklama