Hlavní obsah

Chci do Arábie, vzteká se hvězda Premier League. Za svůj klub už odmítá nastoupit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saúdská Arábie nedá velkému evropskému fotbalu spát. Na Blízký východ postupně putuje jedna hvězda za druhou, naposledy Rijád Mahriz z Manchesteru City a záložník Jordan Henderson z Liverpoolu. Celek al-Ahlí momentálně touží po útočníkovi Fulhamu Aleksandaru Mitrovičovi. Jenže anglický klub požaduje za srbského kanonýra částku, kterou zájemce zatím na stůl nedal a sám Mitrovič toužící po transferu se rozhodl, že za současný klub už nebude hrát. Došlo tedy k patové situaci.

Foto: Profimedia.cz

Srbský útočník Fulhamu Aleksandar Mitrovič (v bílém) je v hledáčku klubů ze Saúdské Arábie.

Článek

V minulé sezoně nastřílel Mitrovič v Premier League čtrnáct branek a pomohl nováčkovi mezi anglickou elitou k výbornému desátému místu. O ročník dříve, tedy při postupu z Championship, se trefil dokonce třiačtyřicetkrát ve 44 duelech.

Teď po 28letém Srbovi zatoužili v Saúdské Arábii. Nejdříve poslali nabídku ve výši 25 milionů eur (cca 600 milionů korun), následně přitlačili na 39 milionů. Fulham však na podobné částky neslyší a podle britských médií požaduje milionů šedesát.

To naštvalo samotného Mitroviče, který by se do Saúdské Arábie rád přesunul. Zatímco teď si vydělává přibližně 120 tisíc liber týdně (3,3 milionu korun), v al-Ahlí by na něj čekala více než trojnásobná suma. Srb podle Sky Sports dokonce řekl svým příbuzným, že za Fulham už nikdy hrát nebude.

K tomu nechtěl odcestoval na předsezonní turné do USA, nakonec se ho však povedlo přemluvit. Agent Pini Zahavi od té doby naléhá na majitele Fulhamu Tonyho Khana, aby cenovku svého útočníka snížil právě někam k 35 až 40 milionům. Všechny zainteresované strany se tak nacházejí v patové situaci, kterou zřejmě nebude lehké vyřešit.

Khan je autorem několik dnů starého a silného výroku na adresu Saúdské Arábie. „Je to úžasné a myslím, že pokud máte dost peněz, můžete se dostat z čehokoli, včetně vraždy, a pokusit se získat všechny nejlepší hráče světa," šokoval v pořadu The Dan Le Batard Show. „Určitě oslovili spoustu skvělých hráčů, ale my jsme odhodláni naše největší hvězdy udržet," podotkl.

Jen pro porovnání, 32letý Mahriz putuje z Anglie rovněž do al-Ahlí podle BBC za 30 milionů liber (826 milionů korun) a o rok starší Henderson do al-Ittifáku za 12 milionů liber (330 milionů korun) plus bonusy.

Reklama