Hlavní obsah

Chelsea, Liverpool ani Manchester ve vánočním kole nezaváhaly

Fotbalisté Liverpoolu, Chelsea i Manchesteru United uspěli v pátečním 19. kole anglické Premier League. Všichni tři aspiranti na titul zvítězili v soutěži poprvé po třech týdnech. V čele tabulky zůstal Liverpool o bod před Chelsea, v jejímž dresu vychytal český gólman Petr Čech bez větší námahy druhé čisté konto za sebou.

Článek

Chelsea dostal do vedení proti West Bromwichi hned v třetí minutě Drogba a stálý tlak zužitkoval ještě před přestávkou chytrou střelou přes padajícího brankáře Lampard. Na poslední dvacetiminutovku se v útoku West Bromwiche objevil také Roman Bednář, ale pevná obrana Chelsea mu gólovou šanci nepovolila.

Manchester United se na hřišti nováčka ze Stoke dlouho trápil. Úřadující šampioni působili po úspěšné misi v Japonsku, kde triumfovali na mistrovství světa klubů, poněkud unaveně. Pomohla jim až druhá žlutá karta pro domácího obránce Wilkinsona v 72. minutě. Početní převahu zužitkovali svěřenci Alexe Fergusona o deset minut později, kdy po akci Garyho Nevilla a střele Berbatova dorazil míč do branky Tévez.

Liverpool rozhodl v úvodu druhé části

To Liverpool od začátku hráče Boltonu tlačil a v 26. minutě se díky Rierovi dostal do vedení. Dvě pohledné akce s gólovým zakončením předvedl v úvodu druhého poločasu, kdy se prosadil kanonýr Robbie Keane. Ještě většímu debaklu Boltonu zabránil skvělými zákroky gólman Jääskeläinen. Liverpool zůstal v tomto kalendářním roce na domácí půdě neporažen.

Fotbalisté West Hamu dokázali odčinit poslední domácí prohru s Aston Villou, když čtyřmi góly zničili Portsmouth. Rozhodující chvíle přišly v závěru prvního poločasu, kdy za stavu 1:1 neproměnil domácí Defoe penaltu. Po změně stran přišel trest v podobě tří gólů West Hamu.

Divokou přestřelku viděli také diváci na stadiónu Manchesteru City, kde jihoamerická dvojice Caicedo, Robinho zničila čtyřmi góly v prvním poločase odpor Hullu. Domácí zvítězili 5:1.

S chutí si zastříleli fotbalisté West Hamu na půdě Portsmouthu. Domácí sice vedli od 8. minuty po trefě Belhadje, hosté ale ve 20. minutě srovnali zásluhou Collinsona a ve druhé půli nasázeli soupeři během 16 minut tři branky. Dvěma přesnými zásahy se blýskl Craig Bellamy.

Anglie - 19. kolo
Stoke - Manchester United 0:1 (83. Tévez), Chelsea - West Bromwich 2:0 (3. Drogba, 45.+2 Lampard), Portsmouth - West Ham United 1:4 (8. Belhadž - 70. a 83. Bellamy, 20. Collison, 67. C. Cole), Tottenham - Fulham 0:0, Liverpool - Bolton 3:0 (53. a 58. Keane, 26. Riera), Manchester City - Hull 5:1 (15. a 27. Caicedo, 28. a 36. Robinho, 82. Ireland - 80. Fagan), Middlesbrough - Everton 0:1 (51. Cahill), Sunderland - Blackburn 0:0, Wigan - Newcastle 2:1 (29. Taylor, 73. Zaki z pen. - 88. Guthrie z pen.).

Reklama

Související témata: