Hlavní obsah

Chelsea získala obránce Cucurellu, Brighton za něj dostane rekordní sumu

Chelsea koupila španělského fotbalistu Marca Cucurellu z Brightonu. Ten za čtyřiadvacetiletého krajního obránce dostane nejvyšší částku v historii klubu. Přestupová suma podle médií může přesáhnout 60 milionů liber (asi 1,8 miliardy korun).

Foto: Chelsea FC

Marc Cucurella (uprostřed) se stal novou posilou Chelsea.

Článek

"Jsem opravdu šťastný. Je pro mě velkou příležitostí, že jdu do jednoho z nejlepších klubů světa. Budu tvrdě pracovat, abych tu byl šťastný a pomohl týmu," řekl Cucurella pro web Chelsea, s níž podepsal šestiletou smlouvu.

Barcelonský odchovanec Cucurella zamířil do Brightonu loni v létě z Getafe. V minulé sezoně v 38 soutěžních utkáních za "Racky" zaznamenal jeden gól a dvě asistence a pomohl k devátému místu v Premier League. Levý bek by měl být připraven za Chelsea nastoupit už v sobotním úvodním zápase nového ligového ročníku na hřišti Evertonu.

Pro Chelsea s novými americkými majiteli je Cucurella třetí letní akvizicí. Londýnský klub vlastněný konsorciem investora Todda Boehlyho už posílili senegalský stoper Kalidou Koulibaly z Neapole a anglický křídelník Raheem Sterling z Manchesteru City.

Dosavadní přestupový rekord Brightonu držel obránce Ben White, který minulé léto přestoupil za 50 milionů liber do jiného londýnského klubu Arsenalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články