Hlavní obsah

Číslo jedna na seznamu posil! West Ham chce prý Simu za každou cenu

Londýn/Praha

Chystá se rekordní přestup? Senegalský fotbalista Abdallah Sima bude na letním přestupovém trhu horkým zbožím. Mezi vyhlédnutými posilami do ofenzivy londýnského West Hamu má být dokonce číslem jedna. Zdroje blízké klubu tvrdí, že kouč David Moyes o útočníka pražské Slavie velmi stojí a má být pro Kladiváře absolutní prioritou společně s Jesse Lingardem, který ve West Hamu v současnosti hostuje z Manchesteru United.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Slávisté se radují po gólu Abdallaha Simy.

Článek

Podle serverů specializovaných na informace o West Hamu United se Kladiváři pokusí Simu vykoupit ze Slavie už v letním přestupovém okně za 25 milionů eur (asi 656 milionů korun).

Portál Claret and Hugh píše, že k hladkému průběhu obchodu by mohly přispět přátelské vztahy obou klubů. Přestupu za z českého pohledu rekordní částku by údajně mohlo také pomoct, že Slavia by měla být ochotna dohodnout se se zástupci Kladivářů na financování formou splátek, obdobně jako tomu bylo v případě Tomáše Součka.

Námluvy na trase Praha-Londýn mají prý probíhat od ledna. Devatenáctiletý Senegalec do české ligy a na evropskou scénu vtrhl v sešívaném dresu jako uragán a západní velkokluby celou situaci pochopitelně monitorují. 15 branek ve 28 utkáních Fortuna ligy a Evropské ligy je vynikající vizitkou. Šéf mistrovského klubu Jaroslav Tvrdík se nechal už dříve slyšet, že si dovede za Simu představit i miliardové odstupné, proto zůstává otázkou, jak se mu nabízená suma bude zamlouvat.

Ostrovní média připomínají, že West Ham po odchodu Sébastiena Hallera do Ajaxu potřebuje zoufale posílit útok.

Prioritou na přestupovém seznamu kouče Moyese má být kromě Simy i Jesse Lingard, který v londýnském celku zažívá fotbalové znovuzrození. Návrat do anglické reprezentace je tomu důkazem. Jeho hostování z Manchesteru United je ale podepsáno bez opce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: