Hlavní obsah

Cole nebude v nominaci na MS, tak ukončil reprezentační kariéru

Londýn

Když se zkušený obránce Ashley Cole dozvěděl, že nebude v předběžné nominaci pro mistrovství světa v Brazílii, oznámil konec reprezentační kariéry. Třiatřicetiletý fotbalista Chelsea odehrál v anglickém národním týmu za třináct let 107 utkání, což je pátý nejvyšší počet v historii Albionu.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Ashley Cole se rozloučil s anglickou reprezentací.

Článek

Cole nepříjemnou zprávu uslyšel od trenéra Roye Hodgsona, který by měl dnes zveřejnit třiadvacetičlenný výběr pro světový šampionát. "S Royem jsme se shodli, že Anglie by měla být o mladých hráčích. Myslím, že nejlepší bude, když teď v reprezentaci skončím," napsal Cole na twitteru.

"Máme skvělého trenéra i tým a já jim přeju pouze úspěch. Budu je podporovat jako pravý fanoušek. Díky všem za všechno," přidal bývalý hráč Arsenalu a Crystal Palace.

Debutoval proti Albánii

V dresu ostrovní země debutoval v březnu 2001 proti Albánii a svůj poslední zápas Cole odehrál v březnu s Dánskem. Anglii reprezentoval na MS 2002, 2006 a 2010 i na Eurech 2004 a 2012.

Hodgson přiznal, že vynechání Colea pro něj bylo hodně těžké rozhodnutí. "Je jen pár hráčů, kteří mohou být řazeni k nejlepším na světě, a Ashley na svém vrcholu byl bezesporu nejlepším levým bekem," uvedl Hodgson na webu anglické fotbalové asociace. "Stále patří mezi nejkvalitnější anglické hráče, ale já se chci dívat do budoucnosti. Bylo to jedno z mých nejtěžších rozhodnutí v kariéře," doplnil šestašedesátiletý kouč.

Na levé straně obrany by měl dát šanci Leightonu Bainesovi z Evertonu a teprve osmnáctiletému Luku Shawovi ze Southamptonu. Coleovi také uškodilo, že v této sezoně v Chelsea vypadl ze základní sestavy a většinou kryl záda Španělovi Césaru Azpilicuetovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.