Hlavní obsah

Dá Coufal někdy gól? Anketa rozesmála českého beka, vyhlíží i návrat do reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internet dovede být kouzelným místem. Na sociálních sítích můžete diskutovat o známé osobnosti, která se do debaty sama zapojí. Důkaz nabízí Vladimír Coufal, který reagoval na anketu jednoho z fotbalových fanoušků: Uvidíme ho někdy dát gól za West Ham? Českého obránce dotaz rozesmál. Je zase v pohodě. Kromě výher West Hamu mu udělala radost i rozprava s Ivanem Haškem, který s ním počítá při sestavování reprezentace.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Vladimír Coufal se raduje z vítězství West Hamu nad Brentfordem. Utkání přihlížel i reprezentační trenér Ivan Hašek.

Článek

Nejprve začněme u West Hamu.

Do něj Coufal přestoupil ze Slavie na podzim 2020. Ač mu táhlo na třicet a se zahraničním angažmá neměl žádné zkušenosti, rychle si vybojoval místo v sestavě. Pravý kraj obrany mu patří dosud.

Za West Ham už odkopal v Premier League 114 zápasů, připsal si 18 gólových asistencí, ale trefu žádnou.

I to přimělo o víkendu jednoho z fanoušků Hammers uspořádat na sociální síti X anketu. Ptal se ostatních uživatelů, zda se český zadák vůbec někdy za West Ham trefí. Zhruba dvě třetiny ze čtyř tisícovek hlasujících odpověděly „ano“. A do virtuální diskuse se zapojil i samotný Coufal.

„Co to je za otázku?“ dala by se volně přeložit jeho reakce, k níž připsal i několik vysmátých smajlíků.

Jen to značilo, do jakého se dostal rozpoložení.

Po bídném období se West Ham rozjel. Minulý týden porazil Brighton 4:2, o víkendu zvítězil 3:1 na hřišti Evertonu, kde výstavní trefou rozhodl Coufalův krajan a spoluhráč Tomáš Souček.

Nyní se odhaluje i další maličkost, co stojí za Coufalovou zlepšenou náladou. Vyjednává o vylepšení smlouvy v Londýně, kde ho minulý týden navštívil i nový kouč české reprezentace Ivan Hašek.

„Po utkání s Brentfordem jsme si sedli. Musím říct, že to bylo moc příjemné povídání, pan Hašek je velký sympaťák. Všechno je v pohodě, těším se na společné zážitky a zápasy,“ řekl Coufal v rozhovoru pro stanici Canal+ Sport.

Jednatřicetiletý pravák patřil k trojici flamendrů, která při listopadovém reprezentačním srazu vyrazila na pařbu do olomouckého klubu Belmondo. Coufalovi s útočníkem Kuchtou a stoperem Brabcem nevadilo, že národní tým za necelé dva dny hrál rozhodující duel o přímý postup na Euro proti Moldavsku.

Bývalé vedení nároďáku s trenérem Šilhavým trio šmahem vyřadilo. Šilhavého nástupce už ale dříve naznačoval, že může hříšníkům jeden přešlap odpustit. A nyní se poprvé vyjádřil i Coufal.

„Je to všechno uzavřené,“ tvrdí. „Bude záležet na mých výkonech a herním vytížení, ale myslím si, že (trenér Hašek) se mnou nemá žádný problém. Doufám, že se nám podaří udělat dobrý výsledek na Euru. Hlavním cílem ale bude, abychom se po dlouhé době kvalifikovali na mistrovství světa.“

Borec s pravidelnou zátěží v Premier League se reprezentaci náramně šikne. Moc Čechů v respektovaných zahraničních soutěžích nehraje. A vlastně vůbec nevadí, že Coufal nedává góly.

Mimochodem, i na to přišla při rozhovoru řeč.

„Pořád jsem ještě nedal gól, ale to už je obehraná písnička. Co se týká počtu asistencí, určitě jich mohlo být víc. I proti Brentfordu jsem jich mohl mít víc než jednu. Ale zatím jsem spokojený, jsem na šesti. Mám svůj cíl, stát se nejlepším Čechem v počtu asistencí v Premier League,“ plánuje Coufal.

Na vedoucího Patrika Bergera ztrácí 13 nahrávek. Coufal dál podporuje ofenzivu, má chuť i pohodu, což dokazuje i momentka z posledního ligového utkání proti Evertonu.

Klubový účet na síti X zveřejnil video, jak český zadák v nesnadné pozici ukázkově zpracoval sedmdesátimetrový výkop gólmana Pickforda.

„Zatím jsem spokojený, moje výkony jsou v porovnání s těmi týmovými konzistentnější,“ přemítá Coufal. „V některých utkáních jsem taky nehrál úplně dobře. Jsem závislý na týmu. Nejsem hráč, který je schopen hrát skvěle a ze své pozice táhnout tým. To je trošku nereálné. Teď se to zaplaťpánbůh zvedlo a doufám, že jsme se nějakým způsobem odrazili k vítězné vlně.“

Reklama