Hlavní obsah

Divočina v Manchesteru! Opilec v šatně, šňupání bílého prášku z rohového praporku a tvrdý zásah policie

Víkendové protesty příznivců Manchesteru United proti americké miliardářské rodině Glazerů, která klub vlastní, stále hýbou fotbalovým světem. Postupně vyplouvají na povrch nové šokující informace z místa činu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Manchesteru United protestují proti majitelům klubuVideo: sntv

 
Článek

Tisíce příznivců anglického celku protestovaly o víkendu před Old Trafford proti rodině Glazerových, která klub od roku 2005 vlastní. Už tehdy byla řada fanoušků proti, nyní jejich nenávist rozdmýchal neúspěšný pokus založit spolu s dalšími velkokluby uzavřenou Super ligu.

Stovka fanoušků vtrhla přímo na stadion, jeden řádně podnapilý se dostal až do šatny. Tam s ním byli konfrontováni zaměstnanci klubu, kteří se obávali o svou bezpečnost. Neukázněný fanoušek na ně křičel a nadával jim. Někteří z nich se zamkli v kancelářích a čekali, až nebezpečí pomine.

Foto: Anthony Devlin/Offside

Neukáznění fanoušci se dostali do útrob stadionu.

Ochranka se spolu s policií mezitím snažila ukáznit rozbouřený dav vně stadionu. Šokující ukázka toho, jak byla narušena bezpečnost anglického svatostánku. Protestující na hřišti zatím mávali světlicemi, jeden ukradl rohový praporek, ze kterého později šňupal blíže neidentifikovaný bílý prášek.

Při násilném výtržnictví, při kterém vzduchem létaly krom sprostých nadávek i dýmovnice, světlice a skleněné lahve, bylo zraněno několik policistů, jeden z nich měl veliké štěstí, že mu střep z rozbité lahve nepoškodil zrak. V souvislosti s protesty byl zadržen 28letý muž, kterého tvrdě zpacifikovali tři policisté.

Odtáhli ho stranou a jeden z příslušníků se do něj na zemi pustil pěstmi. Incident se stal před hotelem Lowry v Manchesteru, který fanoušci zablokovali a znemožnili tak hráčům dostat se na stadion. Zápas s Liverpoolem musel být odložen.

Reklama

Související témata: