Hlavní obsah

Dostal bych největší pokutu v dějinách fotbalu, kdybych řekl, co si opravdu myslím, rozpálil se Klopp kvůli penaltám

Liverpool/Praha

Dostal se do takového transu, že sprintoval podél postranní čáry, aby uvedl do ještě většího varu fanoušky na tribuně za bránou. Egyptský snajpr Salah dal v ostře sledovaném šlágru 26. kola Premier League mezi Liverpoolem a Tottenhamem právě druhý gól, rozbíhala se druhá minuta nastavení a německý kouč Jürgen Klopp si byl jistý, že jeho Reds už nemohou o výhru přijít.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu v posledních minutách duelu s Tottenhamem čelili hned dvěma penaltám. Zápas Premier League pak skončil 2:2.

Článek
Fotogalerie

Přesto se to stalo. V páté minutě nastavení a ke všemu ještě gólem z penalty, kterou proměnil Harry Kane.

Může se pak někdo divit, že se Kloppovi skousávala remíza 2:2 hodně těžce? Že ze ztracených tří bodů vinil pomezního rozhodčího a hlavního Mosse samozřejmě také?

"Kdybych řekl, co si opravdu myslím, dostal bych největší pokutu v dějinách světového fotbalu. Jasně že se ve fotbale chyby stávají, ale nemělo by jít o chyby účelové," vypálil ze sebe a rozjel se.

„Hned po závěrečném hvizdu za mnou pomezní přišel a řekl, že udělal chybu, když neodmával jasný ofsajd," připomínal situaci v 87. minutě, kdy hlavní rozhodčí Moss po konzultaci s lajnovým sudím nařídil proti jeho týmu první penaltu.

Kane ji sice neproměnil, ale to na rozhořčení domácího trenéra nic nezměnilo, i když televizní záběry ho opakovaně usvědčovaly z omylu. Kane sice v ofsajdovém postavení skutečně stál, jenže obránce Lovren přihrávku mířící na něho vědomě tečoval. Ofsajd tím zrušil, takže se pletl jak Klopp, tak i omlouvající se pomezní. Tedy pokud se Kloppovi opravdu omluvil.

Druhá penalta v páté minutě nastavení, z níž Kane vyrovnal na konečných 2:2, vytočila domácího kouče stejně. Zvláště, když o ni znovu rozhodla konzultace hlavního rozhodčího s asistentem na lajně.

„V posledních okamžicích zápasu si při takové situaci musíte být stoprocentně jistí, že se jedná o faul. Van Dijk se Lamely dotkl, to nezpochybňuji, ale ten takovéto kontakty vyhledává a hned po nich skáče. Jako potápěč! Vždyť on se ani nedíval po míči a skočil. Sudí nejprve křičel ,pokračujte´ a až po rozhovoru s pomezním názor změnil. Ten chtěl být středem pozornosti a skutečně se mu to povedlo," jedovatě glosoval verdikt, po němž následovala druhá penalta, kterou už Kane proměnil. Mimochodem ve svůj stý gól v Premier League.

„Mnohem tvrdší zákroky v první půli Moss vůbec netrestal, a nakonec za ten nejjemnější nařídí pokutový kop. Musím vzít jako fakt, že výsledek byl rozhodující měrou ovlivněn verdikty rozhodčích. Ale těžce se mi to přijímá," dával Klopp průchod své křivdě. V tomto případě mu dávaly opakované záběry za pravdu. Van Dijk se skutečně snažil kontaktu s Lamelou vyhnout.

„Uznávám, měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli, nepolemizuji ani s tím, že Tottenham hrál dobře, ve středu hřiště měl navrch, protože jsme za ním zaostávali hlavně fyzicky. Jak ale chcete mít nad takovým soupeřem kontrolu po celých devadesát minut? A jak nad ním chcete vyhrát, když dojde k takovým rozhodnutím, jakých jsme byli svědky?" horlil domácí kouč.

Jeho týmu ale i bod pomohl k třetí příčce, i když je otázkou, zda na ní vydrží i po pondělku. Čtvrtá Chelsea zaostávající za Reds o pouhý bod, totiž hraje svůj zápas 26. kola ve Watfordu až dnes večer.

Reklama