Hlavní obsah

Drsnou roztržku okořenilo škrcení. Hvězda United šla do sprch, ten Hag se zlobí

Po obnovení fotbalových soutěží po mistrovství světa prohrál Manchester United jediné utkání –⁠ na půdě vedoucího Arsenalu. Jediné klání, ve kterém chyběl tehdy vykartovaný Casemiro. Brazilského středopolaře teď ale čeká minimálně třízápasová pauza. Bude totiž pykat za své přehnané chování během potyčky v sobotním domácím duelu Premier League s Crystal Palace.

Foto: ČTK/AP

Roztržka během utkání Manchesteru United a Crystal Palace, po které dostal záložník Rudých ďáblů Casemiro (číslo 18) červenou kartu.

Článek

„V první řadě se s tím musíme vypořádat. Ale něco podobného by se nemělo stávat. Odehráli jsme skvělý zápas, až do incidentu v 70. minutě na opravdu vysoké úrovni. Pak vidíte, že v tomhle týmu se postaví jeden za druhého. Hráči nečekají, když může být jejich kolega těžce zraněný, jako při zacházení s Antonym," pravil po vítězství 2:1 kouč United Erik ten Hag.

Vše vyvolalo dohrání zmíněného Antonyho od Jeffreyho Schluppa u postranní čáry. Najednou se strhla mela, po které sudí Andre Marriner udělil žlutou kartu oběma účastníkům prvotního střetu. Nutno dodat, že se ihned zapojil i původně v údajných bolestech svíjející se Antony.

Na upozornění videorozhodčího a po zhlédnutí opakovaných záběrů ještě Marriner přidal červený kartonek pro Casemira. Třicetiletý brazilský reprezentant totiž doslova škrtil soupeře Willa Hughese. Sudího neobměkčil ani fakt, že se oba protivníci po roztržce poplácali po zádech a odcházeli s úsměvem na tváři.

„Musíte ovládat své emoce. V takovou chvíli je to opravdu těžké. Vidím, jak se dva týmy perou, všichni překračují hranice pravidel a jeden hráč je vybrán a vyloučen. To není správné, i když jednal přes čáru," upozorňoval ten Hag.

Narážel zejména na podobný konflikt Jordana Ayewa z Crystal Palace a záložníka United Freda. „Ayew byl jeden z hráčů, který udělal ještě horší věc než Casemiro, jenž hlavně chránil našeho hráče," zlobil se kouč Rudých ďáblů.

„Zákrok jsem neviděl, byl jsem daleko. Hrát se ale musí s respektem, a když nerespektujete soupeře, mohou se dít takové věci. Fotbalista United danou situaci hledal a vytvořil. Ale vše je o tom, abyste zůstali klidní a soustředili se," sdělil novinářům kouč hostů Patrick Vieira.

Sečteno a podtrženo, Casemiro si nezahraje minimálně další dva duely s Leedsem a zápas s Leicesterem. Proti Barceloně v rámci play off Evropské ligy k dispozici bude a pokud se nestane nic neočekávaného, na finále Carabao Cupu s Newcastlem rovněž. Podobné zkratovité jednání je ale u Casemira ojedinělé. Za 366 zápasů v rámci pěti největších evropských lig (336 za Real Madrid a 30 za Manchester United) viděl přímo udělenou červenou kartu vůbec poprvé.

Reklama