Hlavní obsah

Fotbalista Mendy byl shledán nevinným i v dalším případu obvinění ze znásilnění

Bývalého fotbalistu Manchesteru City Benjamina Mendyho shledal soud v Chesteru nevinným v případech obvinění ze znásilnění a z pokusu o znásilnění. Informovala o tom agentura PA Media. Už v lednu byl francouzský světový šampion z roku 2018 osvobozen v šesti případech obvinění ze znásilnění a jednoho sexuálního napadení, o posledních dvou porota nerozhodla, soud se proto případy zabýval znovu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Benjamin Mendy s advokátkou přichází k soudu.

Článek

Incidenty spadají do období od října 2018 do srpna 2021, kdy byl Mendy zadržen a ve vazbě strávil 134 dní. Loni v lednu byl na kauci propuštěn. Manchesterský klub krajního obránce hned po zadržení suspendoval a na konci června se s ním rozloučil poté, co mu vypršela smlouva.

Před příchodem do Anglie hrál Mendy za Marseille a Monako, s nímž ovládl francouzskou ligu. V roce 2017 z něj Manchester City udělal tehdy nejdražšího obránce, když za něj Monaku zaplatil 52 milionů liber. S týmem vyhrál třikrát Premier League, u oslav loňského titulu ale chyběl. Naposledy v soutěžním utkání v dresu City nastoupil v srpnu 2021.

Reklama

Související témata: