Hlavní obsah

Brentford - Arsenal 0:3Fotbalisté Arsenalu vedou nadále Premier League, West Ham znovu zaváhal

Fotbalisté Arsenalu v 8. kole anglické ligy zvítězili na hřišti Brentfordu 3:0 a nadále vedou Premier League. Na dva góly přihrál Bukayo Saka. Everton si připsal první ligovou výhru, porazil West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem 1:0.

Foto: David Klein, Reuters

Zklamaní fotbalisté West Hamu.

Článek

O výhře Evertonu rozhodl v 53. minutě Maupay. Francouzský útočník, který do liverpoolského celku přišel v létě z Brightonu, zaznamenal první zásah v novém působišti.

West Ham, za který Souček s Coufalem odehráli celý zápas, naopak prohrál popáté ze sedmi odehraných kol a je na sestupových příčkách. Navíc zatím v Premier League dal jen tři branky.

Arsenal se dostal do vedení po rohovém kopu v 17. minutě, kdy si na centr Saky naskočil Saliba a skóroval. Také druhý gól padl hlavou, tentokrát centroval Xhaka a čtvrtý zásah v sezoně vstřelil brazilský útočník Jesus.

V úvodu druhého poločasu se hosté prosadili potřetí, postaral se o to Vieira, který poprvé nastoupil v základní sestavě. Letní posila z Porta přesnou střelou zpoza vápna stanovila konečné skóre zápasu.

V druhé minutě nastavení místo Vieiry přišel na hřiště patnáctiletý záložník Nwaneri a stal se nejmladším hráčem v historii Premier League.

Zápasy Manchester United - Leeds a Chelsea - Liverpool byly odloženy kvůli pohřbu Alžběty II.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Brentford - Arsenal 0:3 (17. Saliba, 28. Jesus, 49. Vieira),
Everton - West Ham United 1:0 (53. Maupay).

Reklama